Datum objave: 22. Siječanj 2020

PAUK I BURIĆ PODRŽALI ANDREJA PLENKOVIĆA / On je najbolji premijer do sada, a HDZ je pretvorio u modernu europsku stranku

Diana Ferić
Diana Ferić

Bezrezervnu, apsolutno potporu Andreju Plenkoviću kao kandidatu za predsjednika HDZ -a na predstojećim izborima danas su javno , na konferenciji za novinare, iskazali dobro raspoloženi šibensko - kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, ali, kako su naglasiti, u svoje osobno ime i kao članovi stranke pa je zbog toga pressica održana u prostoru HND -a u Šibeniku, a ne u stranačkim prostorijama u kojima je prvotno bila sazvana.

 

"Za ovo obraćanje u javnosti nismo željeli koristiti stranačku infrastrukturu jer ovo radim u svoje ime i kao nositelj funkcije župana i predsjednika zajednice županija. Izbori koju su pred nama su jako važni jer će odrediti kako će stranka ubuduće funkcionirati. Dajem apsolutnu potporu Andreju Plenkoviću jer je on, po mojoj, ocjeni, najbolji premijer kojeg je HRvatska imala, a o tome svjedoče i rezultati rada njegove vlade od financijski i gospodarskih do   provedbe decentralizacije koja ej nama u regionalnoj i lokalnoj samoupravi jako važna. Andrej je i izgradio HDZ kao modernu, europsku stranku i sada jako bitna ta politika kontinuiteta", kazao je Pauk.

Slično razmišlja i Željko Burić. "Moja potpora Andreju Plenkoviću seže još od našeg prvog susreta na kavici u jednom šibenskom kafiću. Grad Šibenika je najbolji primjer što znači europska politika koju vodi premijer Plenković. zasluga njegove vlade i porezne politike i i konsolidacija našeg proračuna. UZ nacionalnu suverenost i samostalnost što je bio prvi cilj koji je postigao predsjednik Tuđman drugi cilj je bio jasno gospodarsko i kulturološko pozicioniranje Hrvatske u Europi i to Andrej Plenković uspješno radi. Ja se gdje god dođem osjećam ponosno kao gradonačelnik ŠIbenika jer ljudi vide da se tu događaju dobre stvari i želim da se svi Hrvatski osjećaju kao pravi Europljani"; kazao je Burić.

Na novinarsko pitanje je odgovorio kako će se, ako ga posluži zdravlje i ako to članovi HDZ - a budu htjeli ponovno kandidirati i za predsjednika GO te stranke i za gradonačelnika.

Iz kategorije: Vijesti