Sidebar Menu

Datum objave: 22. Siječanj 2020

DOGUS GRUPA / Prodali dio imovine u Hrvatskoj pa tako i D Marin u Mandalini

Diana Ferić
Diana Ferić

Investicijski fond CVC Capital Partners preuzeo je ovih dana brend D- Marin koji se odnosi na marinu u Šibeniku te Dalmaciji i Borik na zadarskom području koje su bile u vlasništvu Dogus grupe , Hotel D resort u ŠIbeniku i dalje ostaje u njihovim rukama, barem za sada.

 "Fond CVC VII tvrtke Capital Partners kupio je poslovanje tvrtke D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D- Marin u hrvatskoj uključuje marine koje nose oznaku D-Marin Mandalina, Dalmacija i Borik. Svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspješnog vlasnika i operatera marina nastavit će obavljati svoje dosadašnje poslove. Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže te prethodnog bogatog iskustva u izgradnji tvrtki diljem svijeta, novi većinski dioničar namjerava stvoriti vodeću globalnu tvrtku za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj" , ističu u svom očitovanju iz turske grupacije. Uz hotel u Dubrovniku te onaj uz Marinu Mandalina tu je i hotel Maraska za kojeg Dogus vjerojatno traži investitora, objavio je portal 057 Info.

Izvan ove akvizicije ostale su tri marine u Turskoj koje su početak lanca marina kojima je vlasnik bio D-Marin. Turski investitori su u Hrvatsku ušli upravo preko marine Mandaline, u Šibeniku da bi od Zdenka Zrilića 2012. godine kupili Marinu Dalmacija u paketu s Borikom, a onda i paket dionica ACI-a, nacionalnog lanca marina kojeg su svojedobno htjeli u cijelosti preuzeti.  Lani u ožujku, Dogus je prodao svoj udjel u ACI-ju od 10,87 posto dionica.

Turci su dali i najpovoljniju ponudu za koncesiju nad Marinom Zadar za koju je već četvrtu godinu otvoren natječaj. Međutim, kriza koja se dogodila u Turskoj dovela je do poremećaja u poslovnom carstvu Ferita Sahenka. Da bi vratili dug nakon devalvacije lire, Dogus grupacija rasprodaje dio imovinu i nalazi nove vlasnike za svoje investicije. Posljednja je bila na uređenju marine Borik.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam