Datum objave: 17. Siječanj 2020

PRILIKA ZA MLADE KULINARSKE TALENTE / Zaklada Boodi Foodi nudi stipendije za edukaciju u najboljih svjetskim restoranima i školama

Diana Ferić
Diana Ferić

Zaklada Budi Foodi koju je prije dvije godine u okviru platforme Chefs’ Stage, kao prvu hrvatsku privatnu zakladu za profesionalno školovanje chefova, sommeliera, konobara, voditelja restorana te drugih ugostiteljskih profesionalacana utemelji šibenski chef i vlasnik najboljeg restorana u Hrvatskog Pelegrinija i ove godine stipendira mlade talente. Objavljen je natječaj za dodjelu stipendije za stažiranje i edukaciju u nekima od najboljih svjetskih restorana ili škola. Posebnost fondacije Budi Foodie je da program smišljaju individualno ovisno o profilu i potrebi kandidata.

Prijaviti se mogu kandidati u dobi od 16 do 26 godina. Najbolji kandidati dobit će punu stipendiju za stažiranje i edukaciju u nekima od najboljih svjetskih restorana ili škola. Posebnost fondacije Budi Foodie je da program smišljaju individualno ovisno o profilu i potrebi kandidata.

Kandidati ne moraju nužno imati diplomu strukovne škole, ali moraju raditi u ugostiteljstvu ili nekom području gastronomije te pokazivati ambiciju i želju za napretkom. Zbog različitosti profila, kandidati se biraju prema četiri ključna kriterija: talentu, relevantnosti profesionalnog iskustva, motivaciji i eventualnoj edukaciji.

Za prijavu je dovoljno ispuniti obrazac s osobnim podacima, priložiti motivacijsko pismo i pismo preporuke. Kandidati mogu priložiti i video materijal kojim pokazuju zašto bi baš oni trebali dobiti stipendiju.

- Ugostiteljska struka u Hrvatskoj se godinama omalovažava, ističe Štefan, te dodaje: Ako se to nastavi, za četiri do pet godina više neće biti mladih ljudi koji će raditi u restoranima i hotelima. Oni će naprosto nestati. A mi mladim ljudima želimo pokazati da se u ugostiteljstvu može napraviti dobra karijera. I da onaj tko svaki dan radi i uči, učenje je ključna riječ, može s vremenom steći društveni ugled, priznanje i stalnu mogućnost napredovanja", smatra Štefan.

Iz kategorije: Vijesti