Datum objave: 31. Prosinac 2019

POTVRĐENO NA RTL -u / Prekid debate između Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović tražila je njezina suradnica

Diana Ferić
Diana Ferić

RTL Televizija jutros je promptno odgovorila na medijske upite tko je sinoć tražio prekid predizborne debate između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović. Potvrđeno je da je to tražio stožer Kolinde Grabar Kitarović, točnije njena suradnica Renata Margetić Urlić, prenosimo s tportala.

Zbog medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije, RTL Televizija navodi sljedeće:

Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se "zbog produljenog trajanja i umora predsjednice debata završi". Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da "dolazi u ime stožera".

Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

Renata Margaretić Urlić je novinarka, likovna kritičarka i povjesničarka arhitekture koja obnaša dužnost savjetnice predsjednice za društvene djelatnosti i mlade. 

U biografiji na službenim stranicama Ureda predsjednice stoji da je povijest umjetnosti i komparativnu književnost diplomirala na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je magistrirala (2008) i upisala doktorski studij s temom hrvatske poslijeratne arhitekture.

Radila je u informativnom programu Hrvatskog radija, a surađivala je u emisijama programa za kulturu HTV-a, gdje je od 2002. radila kao urednica i voditeljica tjednih emisija, autorica dokumentarnih filmova o velikanima hrvatske kulture, te komentatorica izravnih prijenosa.

Bila je i v.d. rukovoditeljica Programskog odjela za kulturu HRT-a. Članica je Hrvatske sekcije AICA, a osvrte i kritike objavljuje od 1994. u brojnim dnevnim i stručnim časopisima. Objavila je 2009. godine monografiju o arhitektu Slavku Jelineku.

Iz kategorije: Vijesti