Datum objave: 24. Prosinac 2019

ADVENTURA: Nebo nad Šibenikom večeras će obasjati lampioni, a uživat ćete i u dobrim koncertima

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas je barem sigurno da programe na Adventuri neće pokvariti loše vrijeme, Tijekom jutra predviđena su dva koncerta, navečer Šibenčani tradicionalno puštaju lampione, a još jedan koncert slijedi od 22 sata na Maloj loži.

 

Večeras će nebo nad Šibenikom zasjati posebnim sjajem lampiona koji će biti puštani s rive od 22 sata. Kao i prethodnih godina, akcija "Šibenik daruje" ima humanitarni predznak: sav prihod od prodaje bit će doniran najpotrebitijima – socijalno ugroženim obiteljima na području grada Šibenika. Lampioni će se po cijeni od 30 kuna prodavati danas između dvije etaže Parkića od 19 do 21 sat. Sutra ih na istom mjestu te na trgu Medulić možete kupiti u jutarnjim satima, 11 do 13 sati, a navečer od 19 do 22 sata će se prodavati između dvije etaže Parkića te na rivi.

 

Nakon što božićna svijetla obasjaju nebo nad gradom, Mala loža će od 22 sata procvjetati uz šibenski bend Bloom i njihove osebujne izvedbe jazz standarda, bluesa, soula i rocka.

 

Na sam Božić u Parkiću nas od 21 sat čeka onaj poznati zvuk zajedništva, blagostanja i sreće, a sve zaslugom dvojca Kraljeva straža. Adventurin vremeplov ovog puta putuje glazbenim vodama svih Božića u presjeku planetarno popularnih do manje znanih božićnih pjesama.

Jutro nakon, 26. prosinca, na istoj pozornici u podne Adventuristi će uživati u glazbenoj poslastici – Goodies, a večer provesti s Detourom. Ljubav između njih i Šibenčana traje već duže vrijeme, a u Parkiću će se iznova zaljubiti u njihove stare, a i nove pjesme.

 

U petak, 27. prosinca jutarnju svirku predvodi šibenski dvojac El Gato, a od 21 sat stiže glazbenica čiji hitovi osvajaju neke nove klince, novu generaciju, istom snagom kao i u vremenu kada je prvi put stupila na scenu – Vesna Pisarović.

 

Istovremeno, na pozornici Male lože u posljednjem ovogodišnjem City sessionu uz Matu Skračića i njegov kvartet zasvirat će Lift Boyz i Dan-Chi Trio, u netipičnoj kombinaciji funka i soula s pop i jazz varijacijama.

 

Tri nas programa očekuju i u subotu 28. prosinca. Započinjemo podnevnom zabavom uz Bagatine u Parkiću, a nastavljamo na istom mjestu uz soundtrack s kojim su odrastale generacije Šibenčana zahvaljujući članovima udruge Disco gimnazija koji nas od 21 sat vode u dobra stara vremena.

 

Dok u Parkiću traje retro đir, na Maloj loži nas očekuje potpuno moderan zvuk: afro-soul ethno-beats harmonije osječka kantautorice koju nazivaju vilom ritma i beata – Aklea Neon.

 

Iz kategorije: Vijesti