Datum objave: 16. Prosinac 2019

ŠTO SE DOGAĐA? Predsjednički kandidati niti dobivaju donacije iz Šibensko - kninske županije, niti u ovdašnji medijima zakupljuju oglasni prostor

Diana Ferić
Diana Ferić

Financijski gledano, niti su najizgledniji kandidati i kandidatkinje na predstojećim izborima za predsjednika ili predsjednicu RH imali koristi od stanovnika Šibensko - kninske županije niti su se mediji u Šibensko - kninskoj županiji dobili kune od njihove medijske promidžbe, potvrđuje prvo izvješće o financiranju kampanje koje su ponijeli Državnom izbornom povjerenstvu.

Naime, duga je lista tvrtki i pojedinaca koji podržavaju Kolindu Grabar Kitarović no među donatorima nema nikog iz Šibensko - kninske županije. Istodobno, u svojoj kampanju do sada nije platila niti jedna oglas lokalnim medijima u Županiji. U drugim županijama se oglašava.

Zoran Milanović dobio je samo donacije pojedinaca, ali među njima nema nikog iz Šibensko - kninske županija, a niti se nije oglašava u ovdašnjim medijima.

Jednako vrijedi i za  Miroslav Škoru.

 Kolinda Grabar Kitarović  do sada je potrošila  na kampanju, najviše, 2,75 milijuna kuna. Dobila je 1,2 milijuna kuna donacija. 

Miroslav Škoro potrošio je potrošio je 2,24 milijuna kuna, uglavnom svog novca, a  od donatora je dobio 338.317 tisuća kuna.

Zoran Milanović utrošio jed o sada  1,325 milijuna kuna, a 44 donatora ukupno su mu uplatila 693.630 kuna.

Dario Juričan, čovjek koji glumi Milana Bandića  dobio je  48 donacija u ukupnoj vrijednosti  231.462 kune. Index mu je donirao 200.000 kuna oglasnog prostora

Daliji Orešković nitko nije dao ni kune dok je za kampanju potrošila nešto manje od 13.000 kuna, uglavnom na društvenim mrežama.

Anto Đapić može se pohvaliti s dvije donacije. Doduše, od iste osobe. Tako mu je Tomislav Pleša prvo dao 2000 kuna, a onda dodao još 500 kuna. Time je on praktički financirao cijelu dosadašnju Đapićevu kampanju koja je koštala 2,439 kuna do sad.

Ivan Pernar ima jednu donaciju. Hrvoje Pernar donirao mu je 500 kuna. Pernar je do sada u kampanji potroši 21.185 kuna.

Katarina Peović dobila je 20.220 kuna donacija. Do sada je u kampanji potrošila 88.531 kunu.

Dejan Kovač dobio je 19.653 kune od donatora. Većinu novca dao mu je HSLS. Potrošio je zasad 37,494 kuna.

Mislav Kolakušić je prijavio da je do sada za kampanju potrošio samo 12 kuna.

Iz kategorije: Vijesti