Datum objave: 13. Prosinac 2019

TRČANJE PRED RUDO:Burić najavio da Šibenik dobiva nove autobuse i novac za Poljanu iz EU fondova,a još nisu ni aplicirali za ta sredstva

Diana Ferić
Diana Ferić
Gradonačelnik Šibenika Željko Burić još je jednom istrčao pred rudo i nešto što bi se moglo, ali i ne mora dogoditi najavio kao gotovu stvar. Za gradonačelnika Šibenik  samo što nije iz EU fondova dobio  11 novih autobusa za pojačanje gradskog prijevoza i novac za uređenje Poljane. No ništa od toga  još uvijek nije sigurno.
 
Naime, vijećnik SDP -a Joška Šupe na  nedavnoj sjednici Gradskog vijeća postavio je pitanje  koliko će koštati  gradnja podzemne garaže i uređenje Poljane. Danijel Mileta, dogradonačelnik je kratko odgovorio da će to na kraju biti oko 50 milijuna kuna, a polovica se  pokriva kreditom koji je podigao Gradski parking za tu namjenu,a ostalo će osigurati Grad Šibenik.
 
Na to je gradonačelnik Burić ponosno dodao kako će Šibenik dobiti za Poljanu novac iz EU fondova i 11 novih autobusa te već nabroja  linije na kojima će se koristiti. No ipak je to  pravljenje "računa bez krčmara".
Za sada postoji  samo mogućnost jer Grad Šibenik još nije ni aplicirao na taj poziv za dobivanje bespovratnog novca.
 
"U pripremi je izrada projektne dokumentacije za projekt „Povećavanje integrirane mobilnost na području Grada Šibenika“. Očekujemo otvaranje ograničenog poziva za dostavu projektnog prijedloga. Svrha poziva je povećanje modalne podjele u korist javnog prijevoza, kao i pješaka i biciklista, povećanjem učinkovitosti i fizičke, operativne i organizacijske integracije svih oblika prijevoza: željeznica, brodova i autobusa, a ulaganjem u infrastrukturu fokusirat će se posebice na javni prijevoz i vrste prijevoza s niskom/nultom stopom emisija", kaže Petar Mišura, pročelnik gradskog odjela za gospodarstvo i EU fondove. 
 
 
Riječ je o složenom projektu koji obuhvaća integrirani sustav prijevoza na području Grada Šibenika među kojima i financiranje nabave gradskih autobusa, mobilne aplikacije logističkog centra, podzemne garaže, punionice električnih automobila te integrirane studije kojom ćemo odrediti među ostalim i gradski autobusni prijevoz, a Mišura očekuje da bi Grad Šibenik iz tog fonda mogao dobiti čak 60 milijuna kuna, ali naglašava da ne bih voli stvari prejudicirati s obzirom na fazu u kojoj se taj postupak nalazi. 
Iz kategorije: Vijesti