Datum objave: 11. Prosinac 2019

AKTUALAC NA GRADSKOM VIJEĆU: O parkiranju, HNK Šibenik, smeću, tvrđavama

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnici u Gradskom vijeću Grada Šibenika postavljali su na današnjem Aktualcu niz pitanja. Evo nekih od njih:

 

Branka Kronju je zanimalo može li  se urediti parkiralište u Šarinoj pekari  i omogućiti građanima zakup parkirnog mjesta.

"U razgovoru smo s privatnim vlasnikom da se uljudi ta garaža, da bude na kat,  mi tu možemo samo pomoći da se to riješi. Kad bi bila mogućnost zakupa parkirnih mjesta nastala bi još veća gužva u prometu", odgovorio je dogradonačelnik  Danijel Mileta.

Milorad Mišković (HSS) je primijetio kako je  ugibalište  za autobuse već postojalo blizu Poljane, a sada radi novo te da su bile su kamene ploče pa ste ih bacili i stavili nove. Pitao je gradonačelnika hoćete li omogućiti Šibenčanima da besplatno posjećuju tvrđave. "Mogao sam prije barem  psa odvesti na Barone da se, ispričavam se na izrazu,  popiša, a sada ni to ne mogu", kazao mi je jedna moj prijatelj koji stanuje ispod te tvrđave, dodao je Mišković.

Gradonačelnik Burić je kazao kako su Šibenčani  privilegirani u korištenju tvrđava, ali "da će se tamo šetati pse - neće".

Gorana Barišić  Bačelić odgovorila je Miškoviću da on predlaže kršenje hrvatskih i europskih zakona koji ne dopuštaju diskriminaciju po boravištu.

Iris Ukić Kotarac (NL Stipe Petrina  je pitala za povećanje cijena usluga Zelenog grada i dobila odgovor da usluge građanima neće poskupjeti.

Joško Šupe  je primijetio kako se pokazalo ono što je SDP tvrdio od početka da će građani Šibenika  plaćati više usluge zbrinjavanja smeća zbog odvajanja  "Čistoće" i  "Bikarca". Ljubičić je kazao da odvajanje Čistoće i Bikarca plaćaju građani koji nisu ništa krivi.

Gradonačelnik Burić je napomenuo kako ni kod zbrinjavanja otpada i gospodarenja njime nema diskriminacije po boravištu te da nigdje u Hrvatskoj isto poduzeće ne prikuplja otpad i gospodari njime, ali je priznao da je regulativa oko postupak odlaganja smeća presložen te da bi i on "morao upisati neki edukativni tečaj za to".

Bilo je i pitanja vezanih za to što je nacionalno povjerenstvo odbilo  dati suglasnost za prodaju  HNK Šibenika poslovnom čovjeku Gupti. Nije se ni danas doznalo zašto osim što je gradonačelnik potvrdio da će natječaj biti poništen. Prihvatio je Šupinu sugestiju da se  više budućem kupcu ne omogućava korištenje stadiona već da njihovo korištenje moraju plaćati Gradu Šibeniku.

"HNK je dioničko društvo i mi se sada rješavamo onoga što nam je netko nametnuo u vrijeme Linića, a to su dionice kluba. Oni su samostalni i ako imaju novca opstat će ili neće. Morat će plaćati korištenje stadiona", izjavio je Burić.

Iz kategorije: Vijesti