Sidebar Menu

Datum objave: 10. Prosinac 2019

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U ŠIBENIKU:Ne mire se s odlukom Suda da se napadači u Uzdolju brane sa slobode

Diana Ferić
Diana Ferić

Općinsko državno odvjetništvu u Šibeniku podnijelo je žalbu na odluku Općinskog suda u Šibeniku da osumnjičene za napad na građane srpske nacionalnosti u Uzdolju puste na slobodu, kako su objavili. Zatražili su od Suda da produži istražni zatvor za desetoricu napadača zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela .

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je, zbog izgreda u Uzdolju koji se dogodio u kolovozu ove godine optužnicu protiv 15 osoba i to protiv četvero 19-godišnjaka, dvojica 21-godišnjaka, četvero 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka i to zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja i kaznenih djela tjelesne ozljede.
Zatražili su produljenje istražnog zatvora, ali je Općinski sud u Šibeniku odbio je taj prijedlog te im odredio mjere opreza zabrane posjećivanja određenih mjesta i obvezu redovitog javljanja određenoj osobi ili državnom tijelu. 

U petak su tako iz istražnog zatvora puštena desetorica napadača, dok su ostali pušteni ranije.

Svih 15 napadača Općinsko državno odvjetništvo tereti da su 21. kolovoza ove godine oko 22.15 sati, zajedno i dogovorno, s više osobnih automobila došli do ugostiteljskog objekta u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos nogometne utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske, i to s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima nogometnog kluba iz Srbije. 

Tereti ih se da su potom, svi maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju među kojima i djeca, uz razne pogrdne riječi i psovke, razbijali inventar te daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu. 

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobili su tjelesne ozljede, a šteta pričinjena vlasnici se procjenjuje na iznos od oko 25.000 kuna.

FOTO:FaH

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.