Datum objave: 04. Prosinac 2019

PRESUDA JE DONESENA: Horvatinčić ipak ide u zatvor zbog ubojstva talijanskog bračnog para, ali ne zna se kada

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je Tomislavu Horvatinčiću potvrđena presuda od četiri godine i 10 mjeseci zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je život izgubio talijanski bračni par Salpietro, pitanje je kada će ovaj zagrebački poduzetnik na odsluženje zatvorske kazne. Iako ne postoji neki propisani rok, ako sve bude 'po špagi', to bi se moglo dogoditi za mjesec-dva. No zakon omogućava i odgodu odlaska u zatvor

 

U uredu I Veljka Miljevića, Horvatinčićevog odvjetnika, rekli da presuda nije donesena i da je oni nemaju, piše Index.hr.

– Mi smo zvali Županijski sud u Zadru, kao i sud u Šibeniku, i rečeno nam je da nikakva odluka nije donesena. Tako da nema odluke, ured je nije primio. Odvjetnik Miljević ne može ništa komentirati dok ne dobije presudu, tako da ne možemo ni reći što će se poduzeti – rekli su iz ureda Veljka Miljevića.

Kako je  tportalu potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković, drugostupanjska presuda Horvatinčiću donesena je u ponedjeljak.

Ona je, kaže, već otpremljena sudu koji je sudio Horvatinčiću u prvom stupnju, a to je Općinski sud u Šibeniku. Tek kada oni dobiju presudu o njoj obavještavaju stranke u postupku.

Iako osuđenik još, dakle, nije mogao dobiti službenu obavijest, vijest je iscurila u javnost. To nepoštivanje procedure razljutilo je jednog od Horvatinčićevih odvjetnika, Veljka Miljevića. 'Ajde, gdje vam piše da je potvrđena presuda, tko vam je to rekao', pitao je kada smo ga nazvali.

Bilo kako bilo, vijest da je Horvatinčiću potvrđena kazna zatvora od četiri godine i deset mjeseci zatvora poznata je iako ju on nije još dobio.

Niti glasnogovornik Županijskog suda u Zadru ne želi otkriti kolika je kazna Horvatinčiću, već samo da je presuda donesena, no mediji neslužbeno doznaju da je odbijena žalba i Horvatinčićeve obrane, ali i tužitelja, te je potvrđena visina kazne koju je odredio Općinski sud u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti