Datum objave: 02. Prosinac 2019

STATISTIKA PROMETNIH PREKRŠAJA: Albanac vozio BMW brzinom od 208 km na A1 kod Šibenika, 50 vozača nije koristilo pojas za vezivanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekorder po nedopuštenoj brzini kojom je vozio na području Šibenika proteklog tjedna prosinca 24-godišnji albanski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom BMW, albanskih registracijskih oznaka brzinom od 208. km/ sat i to po A1. Na mjestu prekršaja, uz Prekršajni nalog, naplaćena mu je novčana kazna od 3.333,33 kune, priopćila je PU šibensko - kninska.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 25. studenog do 1.prosinca na šibenskompodručju dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama dvije su osobe teže i jedna osoba lakše ozlijeđene.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 10 se dogodio na području Šibenika i to 2 s ozlijeđenim osobama u kojim su 2 osobe teže, a 1 lakše ozlijeđena i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom, dok je na području Drniša zabilježena 1 prometna nesreća s materijalnom štetom, a na području Knina 4 takve prometne nesreće.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 11, nepoštivanje prednosti prolaska 4.

U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano 250 prometnih prekršaja i to 50 zbog neupotrebe pojasa za vezivanje, zbog nepripisne brzine 9, upotreba mobitela tijekom vožnje 7, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola 14, nepropisno uključivanje isključivanje 4, a iz prometa je isključeno 7 vozača i 1 vozilo.

Nadalje, 28. studenog oko 17.20 sati na području Knina, u mjestu Ljubač, je zatečen 31-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje upravlja s neregistriranim vozilom Polo s 2,31 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je uz Optužni prijedlog priveden Prekršajnom odjelu u Kninu Općinskog suda u Šibeniku.

        

          

Iz kategorije: Vijesti