Datum objave: 25. Studeni 2019

STOP NASILJU: Međunarodni dana borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se danas i u Šibeniku, pogledajte kako

Diana Ferić
Diana Ferić

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Obilježavanje je već počelo u cijelom svijetu, pa tako i u našoj zemlji.

Inicijativa STOP NASILJU Šibenik će jutros, 25. studenog na šibenskim ulicama dijeliti edukacijske materijale i fotografirati se sa sugrađanima i institucionalnim djelatnicima koji imaju nultu stopu tolerancije prema nasilju. Dijelit će i pjesme šibenskih pjesnika na temu nasilja. Večeras će s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" na eventu Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA.

U Zagrebu je organizirana javna akcija, kao početak globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Akcija se zove “Jedna od tri“, jer će jedna od tri žene u svijetu doživjeti jedan oblik nasilja, kažu organizatori.

Naime, na jedno prijavljeno silovanje dolazi 15-20 slučajeva neprijavljenih, a na jedno prijavljeno nasilje u obitelji imamo u prosjeku 10 neprijavljenih slučajeva, rekla je za HRT Anamaria Drožđan-Kranjčec, voditeljica pravnog tima Ženske sobe. Kampanjom se stoga želi educirati građane i motivirati žrtve da prijave nasilje.

Iz kategorije: Vijesti