Sidebar Menu

Datum objave: 18. Studeni 2019

OBORINE ZAMUTILE VODU:Voda na području Šibenika nije za piće, a obavezno ju je za druge potrebe prokuhavati

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodu treba prokuhavati jer je, uslijed obilnih oborina zamućena vode u izvorištu Jaruga. Mutnoća je iznad dozvoljenih vrijednosti, priopćili su iz tvrtke "Vodovod i odvodnja". Takva "voda se ne preporučuje za piće jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana. Isporučena voda se redovno dezinficira. Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe", kažu u "Vodovodu".

Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje Županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga, a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac).

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam