Datum objave: 14. Studeni 2019

VINO Alen Bibich: Da bi vino osjetili i razumjeli s njim morate ući u odno, baš kao i sa ženom

Tomislav Radić
Tomislav Radić

Skradinski vinar Alen Bibich, predstavio je svoja vina na uglednoj vinskoj priredbi "Vinska faca poslije placa" koju u vinoteci "Witrina" u središtu Zagreba organiziraju Manuela Maras i Jelena Bulum. Uz njega svoja su vina predstavili istarski vinar Petar Polleti i slovenski vinar Jean-Michel Morel.

Bibich i Poletti usporedili su ljepotu, opojnost, tajnovitost i privlačnost s ljepotom, opojnošću, tajnovitošću i privlačnošću žena. Alen Bibich je kazao: "Da bi vino osjetili i razumjeli, s njim morate, ući u odnos baš kao i sa ženom.“, a Peter Pollet: „S vinom je kao i sa ženama, što ga više pijete, to vam je bolje i postajete ovisnik, i o vinu i o ženi.“

Na vinskoj priredbi "Vinska faca poslije placa" Jean-Michel Morel, slovenski zet, čija vina imaju ime po ženinom prezimenu Kabaj predstavio je francuski nonchalance na Goriška brda. Peter Poletti predstavio se sa svježom, ali moćnom malvazijom i lijepim, školski uglađenim, teranom iz 2016.godine, a Bibich dva vrlo karakterna vina Bas de Fain sauvignon blanc iz 2015. godine i Bas de bas crno iz 2015. godine.

Uz vina kušali su se proizvodi OPG-ova Kvež i Miščević. Branko Kvež iz Svetog Križa Začrejte donio je ukusne zagorske salame i šunkice i jeger koji je oduševio prisutne. Vlasnik mini sirane Milan Mišević iz Josipdola ponudio je sireve od mlijeka s vlastitih pašnjaka od dimljenih do onih s ljutom paprikom, medvjeđim lukom ili mediteranskim biljem.

Osim vinskih faca na priredbi "Vinska faca poslije placa" među prisutnima bile su i neke druge ne-vinske face. Književnica Olja Raičević, koja je nedavno dobila V.B.Z.-ovu nagradu za najbolji roman, došla je kao vinski skeptik, a događanje je napustila kao preobraćeni vinoljubac. Arhitekt Otto Barić rekao je da uskoro počinje gradnju jedne nove vinarije u Dalmaciji.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimio: Marko Čolić

Iz kategorije: Vijesti