Datum objave: 12. Studeni 2019

LIONS KLUB ŠIBENIK: Ne propustite humanitarno Martinje u Atriumu, u organizaciji Lionsa i LUCA

Diana Ferić
Diana Ferić

Lions klub Šibenik, uz potporu Lions kluba Luca, petnaestu godinu za redom održat će dobrotvornu Noć mladog vina – Martinje 2019. i to 15. studenog. u Atriumu u Lozovcu.

Iznos prikupljen na toj dobrotvornoj večeri bit će iskorišten za kupnju medicinske ergonomske stolice za Odjel interne medicine Opće bolnice Šibensko-kninske županije kao i za kupnju televizora za Udrugu umirovljenika Krešimirova grada Šibenik.

Noć mladog vina – Martinje 2019. počet će u 20 sati. Goste će zabavljati šibenski band Bagatin, a pripremljena je i bogata lutrija.

 

 

Lions klub Šibenik ove godine obilježava svoju dvadesetu obljetnicu.

 

Osim organizacije Martinja još je niz akcija, većih ili manjih, u kojima su šibenski lionsi u protekla dva desetljeća potvrdili osnovno načelo i ideju lionizma – pomagati svima kojima je to potrebno.

Kroz one najvažnije donacije i akcije značajne potpore pružene su Općoj bolnici Šibenik, Domu zdravlja Drniš, Udruzi slijepih Šibensko-kninske županije, Udruzi za promicanje inkluzije, Centru za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ iz Šibenika, Zakladi „Kornat“, Centru za beskućnike u Šibeniku, osnovnim školama i pojedincima.

Lions klub Šibenik organizirao je koncert „Pjesmom protiv mina“ u Šibenskom kazalištu, čiji je ukupni prihod bio namijenjen razminiranju terena u skradinskom zaleđu. Zahvaljujući tom prihodu, u neposrednoj blizini sela Velika Glava, razminirano je područje od 10 tisuća četvornih metara i tamošnjim žiteljima osiguran pristup poljskom bunaru. Velikom akcijom na koju su šibenski lionsi posebno ponosni, štićenicima u Zajednici „Mondo Nuovo – Novi svijet“ – Komuna Sv. Ante Padovanskog u Nuniću, pružena je pomoć u uređenju sanitarnog čvora. Ova topla i lijepa suradnja okrunjena je dovođenjem vodovodnih cijevi do Zajednice, u čemu je pomoć šibenskih lionsa bila neprocijenjiva.

 

Šibenski lionsi ostavili su dubok trag tradicionalnim sudjelovanjem u regati „Jedrima protiv droge“, koju inače organizira Lions Distrikt 126 - Hrvatska. Zahvaljujući tome, šibenska Udruga “Prijatelj”, koja pruža pomoć u rješavanju problema ovisnosti o drogama, dobila je vrijednu novčanu donaciju Lions Distrikta 126. Lions klub Šibenik prvi je u Hrvatskoj uplatio novčanu potporu u potresu stradalom narodu Japana. Zajedno sa svim dalmatinskim lionsima sudjelovali su i u organizaciji manifestacije “Klapska pisma dušu liči”, čiji je prihod također namijenjen Japanu. Tijekom 2013. i 2014. šibenski lionsi su, među ostalim, bili jedni od najaktivnijih u akciji nabave Brain monitora, uređaja za ispitivanje funkcija mozga kod novorođenčadi u Kliničko-bolničkom centru u Splitu. To je jedini takav uređaj u Dalmaciji.

Lions klub Šibenik organizirao je 2016. godine humanitarnu akciju za nabavku aparata za logopedski kabinet OŠ Jurja Šižgorića. Krajem svibnja 2018. potpisana je Povelja prijateljstva i suradnje između Lions kluba Šibenik, Općine Unešić i OŠ Jakova Gotovca u Unešiću. Na prošlogodišnjem Martinju prikupljeno je više od 20. 000 kuna za prenosivi Compact 5 aparat za dječju dijagnostiku koji je, uz još pet fotelja za boravak roditelja, darovan Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Lions klub Šibenik dio svojih aktivnosti usmjerio je i na širenje lionizma i razvoj prijateljskih veza s drugim klubovima u Hrvatskoj i Europi. Tako je 2002. obavljeno bratimljenje s Lions Clubom Roma Amicitia. Potpisana je i Povelju o bratimljenju s francuskim Lions Clubom de Poitiers Doyen. Lions klub Šibenik i Lions club Domžale potpisali su 2013. godine u Ljubljani Povelju o bratimljenju.

Iz kategorije: Vijesti