Datum objave: 07. Studeni 2019

TURISTIČKI ŠIBENIK:U listopadu dobra turistička posjećenost, prednjačili Nijemci, Švicarci i Britanci

Diana Ferić
Diana Ferić

Značajno povećanje turističkih noćenja u listopadu ove godine u odnosu na isti mjesec lani i to za oko 8 posto zabilježeno je u Šibeniku. U Šibeniku je noćilo u tom razdoblju 64.058 gostiju.

Najveći broj noćenja ostvarili su strani gosti kojih je u Šibeniku bilo 19.257, a od čega najviše državljana Njemačke (19.327 noćenja), Švicarske (3.810 noćenja) te Velike Britanije (3.609). Zanimljivost je kako je značajno veći broj gostiju stigao i s Dalekog istoka, Kine i Tajvana, koji su zajedno ostvarili 4.160 noćenja u odnosu na lanjskih 2.887 noćenja, što predstavlja povećanje od čak 44 posto. Domaćih gostiju u listopadu je bilo 6.350 te su ostvarili 13.861 noćenje.

“Brojke ostvarene u turizmu za listopad za nas su pravi pokazatelj da idemo u dobrom smjeru kad je riječ o kreiranju raznolike turističke ponude. Naš se grad pozicionirao kao nezaobilazna destinacija za sve veći broj domaćih i stranih gostiju. S obzirom na to da vrlo pomno pristupamo razvoju različitih segmenata turizma te ne podliježemo utjecaju masovnog turizma, raduje nas da su naš cilj prepoznali i sami posjetitelji. ”, komentirao je nove pokazatelje turističke sezone šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Vodeći pružatelji smještajnih kapaciteta i dalje su šibenski hoteli koji su u listopadu ostvarili 48.831 noćenje što je porast od sedam posto u odnosu na lani. Zahvaljujući brojnim održanim kongresima te različitim stručnim okupljanjima u Šibeniku, kongresni turizam postao je jedan od važnijih segmenata šibenske turističke ponude. Za čak 12 posto veći je i broj noćenja u kampovima na području Grada Šibenika u kojima je samo u listopadu noćilo 8.034 gostiju, dok je u segmentu privatnog, obiteljskog smještaja ostvareno 7.631 noćenje, odnosno čak 13 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Zanimljiv je podatak kako je u užem centru Šibenika ostvareno 5.101 noćenje što čini povećanje od 24 posto u odnosu na lanjski listopad.

Na razini godine, u prvih deset mjeseci ove godine Šibenik je kao turističku destinaciju biralo 310.194 gostiju, čak 8 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iz kategorije: Vijesti