Sidebar Menu

Datum objave: 06. Studeni 2019

CIJENE STANOVA:U Dubrovniku ne možete kupiti ni dnevnu sobu za cijenu stana od 100 kvadrata u Sisku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je po cijeni stambenih kvadrata u Hrvatskoj na sedmom mjestu. Prema posljednjim podatcima prosječna cijena je 1568 eura po četvornom metru. Najveća je cijena u Dubrovniku i to 3926 eura, slijedi Split s 2894 eura, zadar u kojem je cijena stana po kvadratu 2 188 eura, a Zagreb je na četvrtom mjestu s 2 080 eura po četvornom metru stana.

U ovom trenutku je na Njuškalu oglašeno 163 tisuće nekretnina, kako su izvijetili. Prema novom istraživanju, tražene cijene nekretnina na prodaju pokazuju godišnji rast viši od 6 i pol posto. Gledamo li zasebno samo stanove u Hrvatskoj, njihove tražene cijene pokazuju godišnji rast od 8 posto, dok godišnji rast traženih cijena kuća u istom periodu bilježe rast više od 4 posto.

Interes za nekretninama u Republici Hrvatskoj raste iz godine u godinu, pa je tako u ovoj godini zabilježeno čak 13 posto više posjeta na Njuškalovu kategoriju Nekretnine u odnosu na isti period prošle godine. Samo u prošlom mjesecu Njuškalo je zabilježio gotovo 12 i pol milijuna detaljnih pregleda nekretnina.

Godišnji rast cijena stanova u Hrvatskoj izuzetno je ovisan o lokaciji, pa je tako u Zagrebu unazad 12 mjeseci zabilježen skok za oko 7 i pol posto i u listopadu je prosječna tražena cijena kvadrata stana tamo iznosila 2.080 eura. Istovremeno, Split bilježi rast traženih cijena za oko 4 i pol posto. U listopadu je tamo prosječna cijena kvadrata stana iznosila 2.894 eura.

Godišnji rast cijena stanova je zabilježen u svim većim hrvatskim gradovima. Tako su u Zadru, Puli i Osijeku cijene više za oko 5 posto, dok su u Rijeci one rasle za oko 7 posto.

I dalje je na prvom mjestu kada gledamo cijene kvadrata nekretnina Dubrovnik. Tamo je u listopadu prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.926 eura, dok je prosječna tražena cijena kvadrata kuće iznosila 4.711 eura.

Koliko je to u odnosu na ostatak države, najbolje oslikava usporedba da je iznos od 78 tisuća eura u Dubrovniku dostatan za kupnju dnevnog boravka veličine 20-ak kvadrata, dok se istovremeno u Sisku može kupiti stan veličine 100-injak kvadrata, priopćili su s portala Njuškalo.hr.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam