Datum objave: 05. Studeni 2019

ŠTRAJK SE NASTAVLJA:Učenici u Šibensko - kninskoj županiji ne idu u školu ni sutra ni u četvrtak

Diana Ferić
Diana Ferić

Štrajk u srednjim i osnovnim školama bit će nastavljen barem do kraja ovog tjedna, prema onomu što je nakon današnjih pregovora Pregovori obrazovnih sindikata u Ministarstvu obrazovanja kazao šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec najavivši da će se u ponedjeljak konačno znati je li pronađeno prihvatljivo rješenje. Školarci u Šibensko - kninskoj županiji ne idu u školu ni sutra, kada se štrajka u svim županijama niti u četvrtka kada je red za štrajk ponovno na Šibensko - kninsku županiju.

Nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu obrazovanja i znanosti sastanka pred novinare su izašli ministrica znanosti obrazovanja, Blaženka Divjak, te šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec.

Idemo prema rješenju, rekla je Divjak nakon sastanka, javlja N1.

 "Danas smo konačno odradili jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale vrlo veliki interes za rješavanje ovog problema. O detaljima nećemo danas govoriti", rekao je Mihalinec.

"Uvjeravam sve da i Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članoivima na usvajanje i vjerujemo ukoliko će taj dokument biti dobar da će biti priuvhaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih", rekao je Mihalinec.

Ipak, to još uvijek ne znači da štrajk završava.

"Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i dosad i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu", rekao je Mihalinec.

"Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak imati konačno pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate", rekao je Mihalinec.

Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan, najavio je šef sindikata.

FOTO:N1

"Prosvjed će biti jedna potvrda i Vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika", rekao je Mihalinec.

Iz kategorije: Vijesti