Datum objave: 30. Listopad 2019

PETE RADOVICH, najpoznatiji Hrvat u američkom TV biznisu ima šibenske korijene i kuma Šibenčanina

Diana Ferić
Diana Ferić

Odavno sam već zaključila da nema nekoga tko je nešto dobro napravio u svom životu ili karijeri,a da nema neke veze sa Šibenikom. Potvrda za to je i Pete Radovich, najpoznatiji Hrvat u svijetu američke televizije i najponosniji Dalmatinac u New Yorku koji je sinoć gostovao u HTV -ovoj emisiji "U svom filmu". Jedna od njegovih prijatelja koji su pričali o njemu kazao je uz ostalo da Radovich toliko voli Šibenik da se ne bi čudio da se u taj grad preseli.

Za Šibenik ga veže podrijetlo njegovog oca koji je rođen na Kapriju, njegov najbolji prijatelj i kum, zadarski epidemiolog je Alen Medić je rodom iz Šibenika, a Šibenik mu je iznimno drag, kako je i sam kazao, jer je to grad u kojem je rođen i u kojem je stasao Dražen Petrović.

Pete i Alan

Taj kreativni sportski direktor CBS-a , jednostavno rečeno je prava faca s američkih malih ekrana, producent emisija o američkom nogometu - alfa i omega superbowla. Njegov producentski rad godišnje prati više od 120 milijuna ljudi!

Posebno je ponosan na svoje dalmatinske korijene - otac je s Kaprija, majka s Pašmana ,a supruga mu je s malog otoka Zverinca na kojem s obitelji provodi ljeto. Očito je: na svoje dalmatinske korijene - iznimno je ponosan. Na Pašmanu i Kapriju pokraj Šibenika - odakle su mu roditelji - odmara svako ljeto.
Vraćam se stalno, iako sam rođen tamo, ja gledam na sebe kao na Hrvata, Dalmatinca, pa tek onda kao Amerikanca.
Pete je ponosni vlasnik čak 37 Emmija, a ove godine na dodjeli ih je osvojio samo osam! Nevjerojatan je njegov put do uspjeha: trebalo mu je šest mjeseci prakse na NBC-u da impresionira šefove - koji su mu oduševljeno ponudili posao.
Moji su došli iz Hrvatske, ništa nisu imali, nikakvu vezu nismo imali u televiziji, nikakve, i uspio sam, to je američki san, moji su došli bez ičega, ja i sestra smo spavali na krevetu iz kauča.
Danas su stvari drukčije: druži se s Obamom, radi s Jay-Z-om - surađivao je s Bon Jovijem!
Najdraža zvijezda s kojom se družio definitivno mu je - John Malkovich, dok za predsjednika Donalda Trumpa kaže da mu nije baš najdraži.
O izboru hrvatske glazbe - puno govore njegove društvene mreže - uz opis svih važnih funkcija koje je Pete napisao - posljednji je najposebniji - Dalmacijo slušaj ovo, ja te volim i gotovo! To vam je Pete Radovich!, kako su ga nedavno predstavili na RTL-u.

Iz kategorije: Vijesti