Datum objave: 30. Listopad 2019

Hrvoje Zekanović: Mojoj obitelji su zbog HDZ-a zapalili kuću u vrijeme kada je Plenković "glasao za SKJ - Pokret za Jugoslaviju"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović ustvrdio je danas na sjednici Hrvatskog sabora kako je njegova obitelj trpjela zbog toga što se njegov otac odmah priključio HDZ -u,a premijera Plenkovića je optužio da su njegovi tada pripadali drugoj opciji i "valjda glasali za SKJ - Pokret za Jugoslaviju" generala JNA Veljka Kadijevića.

"Moj otac se odmah uključio u HDZ i kada je HDZ pobijedio na prvim demokratskim izborima zapaljena nam je obiteljska kuća i morao sam iz nje spašavati roditelje.k Andrej Plenković je tada bio vjerojatno u KPJ -u Pokret za Jugoslaviju", kazao je.

Dodao je i kako nije njega HDZ progurao na listu sa Sabor već da su mu to dugovali.
"Meni je HDZ dugovao mjesto na listi za sve što je moj otac napravi, moj otac koji se razočarao i izašao iz stranke.
Ovaj HDZ nije onaj koji je osnovao Franjo Tuđman. Ovo je neka druga politika.Mi, hrvatsku suverenisti zato okupljamo sve te koji su ostali vjerni Tuđmanovoj politici", istaknuo je.

Isprovocirao je Branka Bačića, predsjednika Kluba zastupnika HDZ -a.

"On naklapa o tome tko je kako glasovao prije dvadeset i više godine. Vi gospodine Zekanoviću ne razumijete politiku Franje Tuđmana ni prije ni dana i ostat ćete na marginama politike", odgovorio mu je.

"Ja ne naklapam nego znam da se nije radovao što je pobijedio HDZ jer se radovao nekoj drugoj opciji kao i vi kolega Jandroković,a možda i vi gospodine Bačiću", nije se dao smesti Zekanović.
Jandroković mu je na to da je i njegova njegovi bila od početka u HDZ -u,a da on ništa ne razumije i da će zbog toga propasti u politici.

"Neću propasti ja nego ti. Jako si mi ti važan", zaključio je na kraju Zekanović.
Ta polemika na sjednici Sabora dobro je naznačila i u kojem smjeru će ići predstojeća kampanja za predsjedničke izbore i da HDZ -u ne prijete SDP i Milanović nego previranja na desnici.

Iz kategorije: Vijesti