Datum objave: 29. Listopad 2019

Šibensko veleučilište: Mlađahni Splićanin šibenskih korijena izabran za dekana

Diana Ferić
Diana Ferić

Tridesetpetogodišnjeg Ljubu Runjića, višeg predavača na Veleučilištu u Šibeniku, Splićanina šibenskih korijena, unuka brata nekadašnjeg predsjednika Sabora i profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Anđelka Runjića Upravno vijeće šibenskog veleučilišta izabralo je jednoglasno za novog dekana te visokoškolske ustanove. Protukandidat mu je bio Branko Peran. Sada još treba samo da ga potvrdi ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Novinarima je kazao kako je takvu odluku Upravnog vijeća i očekivao budući da je dobio daleko najveći broj glasova Stručnog vijeća Veleučilišta.

Runjić je samo godinu dana stariji od svog predhodnika Ivana Malenice koji je sada na funkciji ministra uprave RH tako da se u toj ustanovi nastavlja vladavina mladih kadrova.

Dr. sc. Ljubo Runjić rođen je 12. travnja 1984. u Splitu. Godine 2002. završio je V. gimnaziju Vladimir Nazor iz Splita, a 2006. diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu. Usavršavao se 2012. na Haaškoj akademiji za međunarodno pravo. Godine 2015. na Pravnom fakultetu u Zagrebu obranio je doktorsku disertaciju te stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja društvene znanosti, znanstvenog polja pravo, znanstvene grane međunarodno pravo.

Od 2008. do 2012. zaposlen je kao asistent na Upravnom odjelu Veleučilišta u Šibeniku, od 2012. do 2017. kao predavač, a od 2017. kao viši predavač na istom Odjelu gdje izvodi sljedeće kolegije: Upravni sustavi, Osnove međunarodnog prava, Upravni i pravni sustav EU te Pravo međunarodnih organizacija. Predavao je kao gostujući predavač na sveučilištima u Gdanjsku (Poljska), Istanbulu (Turska) i Ústí nad Labemu (Češka).

Autor je dvije knjige – Međunarodnopravni subjektivitet međunarodnih organizama u suvremenom međunarodnom pravu (2016.) i Pravo međunarodnih organizacija (2019.) te više znanstvenih i stručnih radova iz područja međunarodnog prava.

Iz kategorije: Vijesti