Datum objave: 26. Listopad 2019

VATERPOLO: Barakudice u Šibeniku igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska ženska vaterpolo reprezentacija večeras u Šibeniku igra protiv reprezentacije Portugala utakmicu koja izravno odlučuje o plasmanu Barakudica na Europsko prvenstvo 2020. godine. Hrvatske reprezentativke su u prvoj utakmici u Lisabonu pobijedile Portugalke s 14 : 13 što je sjajan rezultat, međutim ta minimalna prednost ostvarena u gostima nije dovoljno jamstvo za plasman na Europsko prvenstvo. Barakudice će morati igrati punom snagom iako su favoritkinje jer su Portugalke dobra i borbena ekipa. Za pobjedu će im trebati i srčana podrška navijača koja, kada je o Šibeniku i šibenskoj navijačkoj tradiciji riječ, sigurno neće izostati.
-Ostaje žal što u prvoj utakmici u Lisabonu nismo ostvarili veću prednost, jer smo imali vodstvo od 14:11. Portugal je dobra ekipa, međutim na svom bazenu mi smo favoriti. Idemo u utakmicu bez ikakvih kalkulacija, po plasman na Europsko prvenstvo, - kazao je Šibenčani Marijo Ćaleta, izbornik ženske vaterpolske reprezentacije Hrvatske.
Pobijede li večeras vaterpolistice Portugal, Hrvatska će na Europskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti koje se igra u siječnju 2020. godine ponovno imati dvije reprezentacije kao što je to bilo na EP-u 2010. u Zagrebu, 2016. u Beograd i Barceloni 2018. godine. ,
Hrvatska muška reprezentacija, proslavljene Barakude već izborile mjesto na EP-u, a Ženska reprezentacija treba puot u Budimpeštu potvrditi pobjedom večeras u Šibeniku.

Utakmica Hrvatska - Portugal počinje večeras 18 sati na šibenskom plivalištu u Crnici.
 

Iz kategorije: Vijesti