Datum objave: 16. Listopad 2019

Završeno je prikupljanje novca za nestalog kapetana Dina Miškića, ali nema dovoljno za organiziranje privatne potrage

Diana Ferić
Diana Ferić

Završena je kampanja  "Help us Find Bourbon Rhode Crew" za kapetana Dina Miškića i njegovu posadu u kojoj je ukupno prikupljeno 90.398 eura donacija s 3.632 uplate, objasnili su kapetnovi prijatelji putem Facebook grupe 'Bourbon Rhode rescue'

 

"Kampanja je završena sinoć te više nije moguće vršiti uplate putem iste. Želimo zahvaliti svima koji su se kampanji odazvali, a riječ je o sveukupno 3632 pojedinačne uplate, te o ukupnom iznosu donacija od 90.398,00 eura. Po dovršetku spomenute kampanje, obitelj Miškić više ne prikuplja nikakva sredstva', napisali su u Facebook grupi 'Bourbon Rhode rescue' u kojoj će se i dalje objavljivati nove, relevantne i provjerene informacije o potrazi", napisali su.

 

Novac je uplaćivan kroz Go Get Funding kampanju 'Help us Find Bourbon Rhode Crew', a imala je unaprijed definiran rok trajanja od sedam dana. Kampanju za privatnu potragu kapetana Dina Miškića i njegove posade pokrenuli su njegovi prijatelji, a putem Facebook grupe 'Bourbon Rhode rescue' posljednja dva dana, kako su napisali, zaprimili su brojne upite o tome hoće li se kampanja produživati.
Administratori grupe koja broji gotovo 55 tisuća korisnika, piše Slobodna Dalmacija, objavili su kako su u međuvremenu, uz podršku i u suradnju s institucijama i ljudima od struke, ispitane sve mogućnosti za organizaciju privatne potrage na Atlantiku.

 

Međutim, zbog velike udaljenosti lokacije same havarije od kopna, privatnu potragu avionima ili brodovima nije moguće organizirati prikupljenim iznosom sredstava. Obitelj Miškić nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama, kako bi se s njima u suradnji ipak pronašlo rješenje i način da se sredstva iskoriste u željenu svrhu', piše u objavi u kojoj se u nastavku dodaje kako snagu i nadu za dalje pruža spoznaja da se nastavlja satelitsko snimanje koje je omogućila EMSA kao i aktivni monitoring brodova.
Facebook grupa 'Bourbon Rhode rescue' također se ograđuje od novoosnovanih grupa na Facebooku u kojima se spominje havarija broda Bourbon Rhode u bilo kojem kontekstu, a naglašavaju i kako one ni na koji način ne predstavljaju niti obitelji Miškić niti administratore ove grupe.

 

"Još jednom molimo za razumijevanje, suosjećanje i obazrivost prema obitelji Miškić koja proživljava najteže dane", zaključuje se u objavi.


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3