Datum objave: 12. Listopad 2019

Okončana aktivna potraga za pomorcima s Bourbon Rhoda,uprava tvrdi da kreće faza "aktivnog monitoringa"

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon objave vijesti o okončanju aktivne faze potrage za nestalim Dinom Miškićem i njegovom posadom potonulog broda Bourbon Rhode, priopćenjem se oglasilo i i glavni izvršni direktor kompanije Bourbona Bourbon Offshore, Gaël Bodénès, piše Morski.hr.

– Nakon izvješća o mogućem ispaljivanju signalne rakete u noći s nedjelje 6. listopada na ponedjeljak 7. listopada, Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje CROSS poslao je četiri broda u pretragu područja, uz podršku letjelice američke Obalne straže. Tijekom proteklog tjedna, potraga je bila intenzivna i ekstenzivna ne bismo li pokušali detektirati bilo kakav trag, s jedne strane nakon izvješća o baklji, a s druge strane nakon satelitske snimke Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA). Ove nove pretrage nažalost nisu bile uspješne.

 

U cjelini, operacijama potrage u proteklih 10 dana nije pronađen niti jedan trag života ili splavi za spašavanje unatoč iznimno opsežnim mjerama koje su poduzete.
Podsjećamo, operacije potrage i spašavanja trajale su 16 dana, nakon što je 26. rujna brod potonuo u naletu uragana Lorenza. Kao što je odlučio CROSS, operacije nisu obustavljene i neće prestati nekog određenog datima, ali ulaze u novu fazu aktivnog monitoringa tijekom kojega će CROSS mobilizirati sva plovila u tranzitu tim područjem da implementiraju prilagođeni monitoring, stoji dalje u priopćenju.

 

Naš je prioritet obiteljima i rodbini posade Bourbon Rhodea pružiti svu moguću podršku u ovim tragičnim okolnostima. U ime svih zaposlenika, a osobito onih koji neumorno rade u Bourbonovim kriznim stožerima, želim ponovno istaknuti da su naše misli s obiteljima nestalih pomoraca – izjavio je u priopćenju glavni izvršni direktor Bourbona Gaël Bodénès.

 

U  akciji prikupkanja novca kojus u pokrenuli rpijatelji Dina Miškića do sada je skupljeno oko 75 000 eura, a za ozbiljan nastavak potrage treba im najmanje 300 000 eura. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3