Datum objave: 10. Listopad 2019

Splav s nestalim kapetanom Dinom Miškićem i kolegama ipak nije pronađena na mjestu na kojem su je spasitelji očekivali

Diana Ferić
Diana Ferić

Splav s nestalim kapetanom Dinom Miškićem i šest članova posade potonulog Bourbon Rhode ipak nije pronađena na lokaciji na kojoj su satelitske snimke pokazale objekt veličine takve splavi, potvrdio je to Jutarnjem listu i Oualid Sahtout, šef ureda za informiranje u francuskom Ministarstvu unutarnjih poslova, prefekture Martinique, koji je zadužen za komunikaciju u ovoj akciji spašavanja kojom ravna CROSS AG, institucija ekvivalentna hrvatskoj Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru. Brodovima se pretražuje golemo područje, a svi uključeni u potragu nadaju se da su Dino Miškić i šest kolega pomoraca na splavi, te da su živi i čekaju spas.

 

"Točno je da je jučer, na temelju satelitske snimke, pretraženo područje na kojem bi mogla biti splav, no nismo je pronašli. Moram napomenuti da u ovom trenutku ne možemo uopće biti sigurni radi li se na snimci doista o splavi s Bourbon Rhodea ili nečem drugom, no zasad ništa nije pronađeno",  objasnio  je Sahtout.
Vremena još ima, no na Martiniqueu nam kažu – sve manje, javlja Jutarnji list.

"Danas ćemo još tragati, a onda ćemo odlučiti ima li smisla ili ne nastaviti potragu ",  rekao je Sahtout.

 

Jutarnji je kontaktirao i s tvrtkom Alp Maritime sa sjedištem u Nizozemskoj čiji je jedan od brodova Alp Striker u akciji potrage za pomorcima. Oni su samo potvrditi da ih je CROSS AG angažirao te da je potraga u tijeku, no više informacija zasad nisu mogli dati.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3