Datum objave: 02. Listopad 2019

Humanitarna akcija:Pomognite i vi ovoj hrabroj, teško bolesnoj majci dvoje male djece da preživi

Diana Ferić
Diana Ferić

Dino i Ana Mari iz Zagreba trebaju pomoć. Tijekom druge trudnoće sa sinom Matiasom, prije nešto više od dvije godine, 38 -godišnjoj Ana Mari, majci dvoje djece, je dijagnosticiran tumor dojke s metastazama po cijelom tijelu, ptrenosimo iz Slobodne  Dalmacije.

Suprug Dino, podrijetlom iz Benkovca, s adresom u Zagrebu, kaže da je najviše stradala kralježnica. Od 2017. godine, kada se rodio Matias, Ana Mari su liječnici prognozirali najgore, međutim jaka volja za preživljavanjem je i dalje drži na životu.

Jedan je kralježak potpuno “pojeden”, a drugi načet. Prognoze su bile takve da se govorilo da će, ako preživi, biti biljka i s invaliditetom.

Nakon hitnog carskog poroda, mali Matias je rođen kao neurorizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja, danas je pod svakodnevnom kontrolom liječnika, ali dobro.

Ana Mari je uspjela preživjeti, primarna bolest je pod kontrolom ali pojavili su se novi problemi i to u obliku epileptičnih napadaja i to po nekoliko puta dnevno koji su prerasli u neepileptičke psihogene koji iziskuju dodatna istraživanja i liječenje u Hrvatskoj.

- Skupljamo novac već duže vrijeme, šaljemo po portalima medijima i javnim servisima molbe za pomoć i informacije o našoj situaciji ali sve skupa to ide jako sporo.

Skupljamo za kognitivnu neurorehabilitaciju koju bi team stručnjaka radio u Hrvatskoj. Vanjske klinike tu nam ne mogu pomoći jer se radi o vježbama koje se izvode na hrvatskom jeziku tako da, nažalost, ovisimo o ovoj jednoj ponudi.

U tih minimalnih godinu dana vježbanja bi bili uključeni neurolozi, logopedi, fizijatri, fizioterapeuti, psiholozi, psihijatri. Samo želim da ona što duže i kvalitetnije boravi uz svoju djecu... - moli suprug Dino za pomoć i dodaje kako se Ana Mari u KBC-u Rebro liječi od tumora, ovaj petak idu na kontrolu pa će vidjeti u kojoj je fazi ova opasna bolest.

-Tumor je zaustavljen i u fazi mirovanja i želimo da tako što dulje ostane a nadamo se i čudu- da se počne povlačiti samo od sebe. Liječnici su zadovoljni jer su ga zasad zaustavili, a prognoze nam više ni ne daju- kazuje suprug.

Za godinu- godinu i pol dana rehabilitacije, što uključuje "hranu za mozak", medikamente i team stručnjaka, treba im 400 tisuća kuna bez PDV-a i popusta, što je nešto manje od pola milijuna kuna s PDV-om.

- Zasad smo daleko od cilja ali nadamo se da ćemo uspjeti. Ostatak iznosa moramo skupiti što prije jer nam je vrijeme ograničeno da bi se supruga mogla oporaviti i naučiti riječi te druge stvari koje je zaboravila. Mozak ima tri godine da se pokuša spasiti, a nama su dvije već prošle. Zato nemamo puno vremena- požalio se suprug.

Dino i njihove dvoje maloljetne djece se nadaju da će se naći dovoljno ljudi dobrog srca koji će uplatiti novac na broj računa i pomoći im skupiti pola milijuna kuna za liječenje mame Ana Mari.

HR9423400093112557332, DINO LJUTIĆ
PBZGHR2X (za inozemne uplate)

Iz kategorije: Vijesti