Sidebar Menu

Datum objave: 19. Rujan 2019

Okolnosti u kojim je izbio požar na raketnoj topovnjači Vukovar još se ispituju, ozlijeđenih nema

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon nekoliko sati ugašen je požar koji je izbio jutros oko 10 sati na topovnjači "Vukovar" koja se radi remonta nalazila u brodogradilištu Iskra u Šibeniku, nekadašnjem Remontnom brodogradilištu Šibenik. Nema ozlijeđenih, a troje ljudi - jedan član posade i dvojica radnika Iskre bili su hospitalizirani zbog toga što se se nagutali dima.

 

Ministarstvo obrane priopćilo je sljedeće: "U Remontnom brodogradilištu Šibenik u četvrtak, 19. rujna 2019. u jutarnjim satima izbio je požar uslijed radova na raketnoj topovnjači RTOP-41 'Vukovar', koji je uspješno ugašen. Požar je izbio uslijed radova koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik.Prema trenutno dostupnim informacijama, pripadnici Hrvatske ratne mornarice koji su se nalazili na mjestu događaja uočili su požar i odmah izvukli djelatnika brodogradilišta iz kabine, u kojoj su izvođeni radovi. Pripadnici HRM-a, koji su članovi posade broda, odmah su pristupili gašenju požara kojem se priključilo i 13 vatrogasaca s četiri vozila Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i uspješno ga ugasili.Nema ozlijeđenih, a zbog posljedica udisanja dima jedan član posade broda i dva djelatnika brodogradilišta zbrinuti su u Općoj bolnici Šibenik. Naime, raketna topovnjača 'Vukovar' nalazi se na redovnom održavanju koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik. U tijeku je utvrđivanje okolnosti ovog događaja, uslijed kojega je nastala materijalna šteta".

Foto:Hravtska danas

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam