Sidebar Menu

Datum objave: 28. Kolovoz 2019

NA DANAŠNJI DAN: Gradi se umjetno jezero na otoku Zlarinu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski Vodovod u suradnji s resornim državnim institucijama, priopćio je da nakon terenskih izvida i izmjera počinje gradnja umjetnog jezera na otoku Zlarinu. Dosadašnja mjerenja potvrdila su da bi akumulacija oborinskih i bujičnih voda može u cijelosti podmiriti potrebe žitelja otoka Zlarina ne samo za pitkom i potrošnom vodom nego i za zalijevanje vrtova i održavanje okućnica što se dovodi u svezu s unapređenjem kvalitete života i stvaranjem uvjeta za razvoj turizma na Zlarinu. Vijest o početku radova na izgradnji umjetnog jezera na otoku Zlarinu priopćio je zlarinski načelnik ing. Nikola Makale, na današnji dan 28. kolovoza 1934. godine.
Projekt izgradnje brane, čišćenja i uređenja dna budućeg jezera, postavljanje glavnog cjevovododa i glavnu česmu do središta Zlarina finacirati će država, Kraljevina Jugoslavija, kao i troškove izgradnje najsuvremenijeg sustava filtriranja vode. Troškove dovođenja čiste, zdrave i pitke vode do svojih kuća spremni su pomiriti sami Zlarinjani. Prema najavama Nikole Makale, voda će za stalne sve žitelje Zlarina biti besplatna te će se plaćati samo tamo gdje se koristi u komercijalne turističke svrhe.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.