Datum objave: 31. Srpanj 2019

Oprbeni vijećnici napustili današnju sjednicu Županijske skupštine,smeta im što im se ne odgovara na pitanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Svi oporbeni vijećnici napustili su današnju sjednicu Županijske skupštine koja se održava u Drnišu nakon aktualnog sata, a kažu kako su nezadovoljni ponašanjem Gorana Pauka i vladajućih, jer uporno ne dobivaju odgovore na postavljena pitanja, javlja ŠibenikIN.

 

Vijećnik Loze Ivica Ledenko na kraju aktualnog sata Županijske skupštine zatražio je pauzu od 5 minuta kako bi se oporbeni vijećnici konzultirali, nakon čega su svi oporbeni vijećnici prilikom izglasavanja zapisnika napustili sjednicu.

 

- Svjedoci smo kontinuirano da župan Pauk ne doživljava Skupštinu, da ona njemu služi da nešto odradi. Mi ćemo im sad olakšati da izglasaju sve za 5 minuta. Ovakvo nepoštivanje vijećnika gdje su se zamijenile teze, zapravo ispada da smo mi tu radi župana, ali on je tu radi nas. Mi smo tu da propitkujemo i postavljamo pitanja te iznosimo teze. Ovo je naš zajednički bunt da se nešto počne činiti oko zagađenja lagune. Tamo morate doći i to vidjeti, naš zastupnik je donio bocu tog mulja ministru, on ništa nije poduzeo baš kao ni Pauk. Rezignirani smo cijelom situacijom, ne dobivamo odgovore i zato odlazimo. Dobivamo smiješak, podsmijeh i omalovažavanje od Skupštine – kazao je Ivica Ledenko, vijećnik Loze.

 

Oporbeni vijećnici cijeli aktualni sat izražavali su nezadovoljstvo ponašanjem župana Pauka, Iris Ukić Kotarac iz NL Stipe Petrine pitala je Pauka što on i njegovi dožupani uopće rade i zašto im je trebalo 5 godina da održe sastanak s ministrom zaštite okoliša i prirode u vezi onečišćenja Orašnice i Krke, kad su na to upozoravani cijelo ovo vrijeme.

 

 Prije pet godina je naš vijećnik Ivan Barišić upozorio na ekološki problem onečišćenja laguna od strane DIV-a i ugroze za pitku vodu, pet godina je trebalo županu da sazove sastanak i to uz pritisak medija. Na taj sastanak jučer je poslao svoju pročelnicu Sanju Slavicu Matešić. Ovakvim tempom trebat će 6 godina da se utvrdi tko je kriv i za što, svi znamo u čemu je problem. Tvornica radi bez dozvola, a ovo je sukob između ekologije ili socijale, jer je pitanje od čega će Knin živjeti ako DIV zatvori – kazala je Ukić Kotarac.
Vijećnici su sjednicu napustili uoči izglasavanja zapisnika s prošle sjednice, kada je krenulo natezanje oko brojanja glasova. Stipe Petrina s govornice je poručio da tajnik Ante

 

Alfirev ne zna brojati.
Stipe Petrina na aktualnom satu izveo je svoj standardni performans na govornici, a župan na većinu pitanja nije odgovorio. Petrina je HDZ-ovce nazvao zločincima, kriminalcima i lopovima, a pitao je i zašto predsjednik skupštine Dujić nije danas na sjednici već je u Zagrebu.

 

- Nesuđeni ministar uprave Dujić nije danas ovdje, pitanje je zašto. Jel on ima tolikih problema s ministrom da je morao to ići riješiti u Zagreb – pitao je Petrina.
Na aktualcu je pitanje onečišćenja mora u Vodicama zbog neizgrađene kanalizacije potegao i Marko Mačukat s NL Stipe Petrine, a pitanje o troškovima reprezentacije župana ponovno je postavio Josip Sučić iz Loze i pitao zašto nikad nije dobio odgovor na to pitanje.

 

Iz kategorije: Vijesti