Sidebar Menu

Datum objave: 30. Srpanj 2019

Privedenu piromanku ODO nije ispitao jer nije bila ubrojiva, a prije dva dana je normalno radila

Diana Ferić
Diana Ferić

Zaposlenica  HAC-a koju se sumnjiči da je podmetnula veliki požar kod Šibenika jučer nije ispitana u šibenskom DORH-u  zbog sumnje liječnika u raspravnu sposobnost,a proteklog vikenda je bila na radnom mjesti i normalno radila, primjećuju na portalu Index.hr.

 

DORH traži istražni zatvor, a prijeti joj do 10 godina zatvora

"Osumnjičena je danas popodne dovedena u državno odvjetništvo u Šibeniku, gdje ju se u nazočnosti psihijatra i branitelja pokušalo ispitati, no to nije bilo moguće zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", poručuju jučer iz ODO-a Šibenik.

Ona je još za vikend radila na svom radnom mjestu, na HAC-ovim naplatnim kućicama na izlazu u Skradinu.

Dakle, još za vikend ona je bila sposobna raditi u državnoj firmi, a jučer je bila nesposobna za razgovor.

Već bila osuđena

Stoga se postavlja pitanje kako je moguće da je osoba s evidentnim i evidentiranim problemima došla u priliku da ponovi nedjelo. Ona je, naime, ranije osuđena zbog iste stvari za koju je sada sumnjiče.

Šibenik.in je tako jučer objavio kako je Općinski sud u Šibeniku 29. ožujka 2018. godine donio presudu kojom je utvrdio da je 53-godišnjakinja u neubrojivom stanju počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a presuda je postala pravomoćna istog dana kada je i donesena.

Sud je istom presudom odredio i psihijatrijsko liječenje na slobodi u trajanju od šest mjeseci, a odlučeno je da se nakon pravomoćnosti presude predmet uputi Županijskom sudu u Šibeniku, nadležnom sudu za postupak psihijatrijskog liječenja na slobodi.

Potom je Županijski sud u Šibeniku 21. svibnja 2018. godine donio rješenje kojim je 53-godišnjakinja upućena na psihijatrijsko liječenje na slobodi u Opću bolnicu Šibensko-kninske županije, Odjel psihijatrije, s početkom od 1. lipnja 2018. godine.

Nadležni liječnik, psihijatar Odjela psihijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije, 31. listopada 2018. godine izvijestio je Županijski sud u Šibeniku da se akutno psihičko stanje 53-godišnjakinje značajno poboljšalo i nije podnesen prijedlog za produljenje psihijatrijskog liječenja.

No, po svoj prilici, ona je nedjelo ponovila.

Policija jučer objavila detalje

Policija je jučer na konferenciji za medije objavila kako je piromanka podmetnula požar.

"Utvrđeno je da je osumnjičena 27. srpnja oko 13.20 u mjestu Dubrava kod Šibenika, na cesti koja vodi od zaseoka Relje - Junakovići i Južni Škugori u pravcu grada Šibenika, s unaprijed stvorenom namjerom da požarom izazove opasnost za život ljudi i imovinu većeg opsega, svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru. Osumnjičena je toga dana prilikom odlaska na posao podmetnula požar s prethodno kupljenim kockama za potpalu vatre, tako što je uporabom upaljača pokušala zapaliti jedno kompletno pakiranje tih kocki, pri čemu se zapalila samo trava, makija i nagorio je kut kartonskog pakiranja tih kocki. Nakon toga osumnjičena je zapalila drugo pakiranje kocki za potpalu vatre koje je izgorjelo, pri čemu su od nastale vatre zahvaćena trava, makija i stabla borova, nakon čega je nastao požar. Tako izazvan požar se uslijed jakog južnog vjetra proširio i zahvatio ogromnu površinu u pravcu sjevera čime je ugrožena imovina većih razmjera, što je imalo za posljedicu i evakuiranje stanovništva s tog područja", kazali su.

"U nedjelju su krim-službenici temeljem ranije prikupljenih saznanja doveli osumnjičenu na obradu, a kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno da za nju postoje osnovane sumnje za počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti za koje je zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina", dodali su iz policije.

Zaposlenica HAC-a je, nakon što je podmetnula požar, otišla na posao u naplatne kućice. A onda se, kako su za RTL ispričali svjedoci, kod vozača koji su prolazili raspitivala o jačini požara, prenosimo s portala Index.hr. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam