Datum objave: 28. Srpanj 2019

Kiša je tek pomogla vatrogascima - herojima,koji su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom, i ugasila požar

Diana Ferić
Diana Ferić

Kiša koja unazad  tri sata pada na šibenskom području omogućila je hrabrim vatrogascima koji su se cijelu noć borili s vatrom na području Dubrave, da se da odahnu jer je ona ugasila taj ogromni požar. Situacija je na terenu do jutros bila napeta jer je vatra na kraju ugrozila i bilička naselja pa je 48 stanovnika, među kojima i dvadesetak turista bila evakuirana. Dalibor Dukić, vatrogasni zapovjednik  je pojasnio da se prilikom borbe s vatrenom stihijom nije radilo o klasičnoj evakuacijo već je policija bila s ljudima pokraj kuća dok su vatrogasci branili stambene objekte. Velika potpora vatrogascima bili su i mještani koji su pomagali u gašenju.

 


"Situacija je puno bolja nego noćas, izjavio je rano jutros županijski vatrogasni zapovjednik Damir Dukić kojeg je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je na najvećem ovogodišnjem požaru kod šibenske Dubrave još od jučer, posebno pohvalio za koordinaciju akcije gašenja.

"Požar bismo možda mogli već proglasiti lokaliziranim, jer sada je, u odnosu na ono kako je bilo, sve pod kontrolom. Nadljudskim naporima vatrogasaca, vojske i građana, jednim velikim zajedničkim radom, došli smo do rezultata, a ja bih svakako pohvalio županijskog vatrogasnog zapovjendika Darka Dukića koji je koordinirao ovu veliku akciju' kazao je Tucaković, za ŠibenikIN

 

On je jutros obišao teren s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem koji je također izrazio zadovoljstvo radom svih interventnih službi, ali i jedinica lokalne samouprave te građana koji su također dali svoj doprinos u borbi s vatrenom stihijom koja plamti od subote poslijepodne, potpomognuta jakim vjetrom koji je često mijenjao smjer.

Zračne snage su i jutros bile pozvane na požarište , ali su zbog nevremena bile vrlo brzo vraćene u svoje baze. Razmjeri požara tek se utvrđuju. Prema prvim procjenama vatra je progutala površinu od  oko 900 hektara.

FOTO:Facebook
 

Iz kategorije: Vijesti