Sidebar Menu

Datum objave: 08. Srpanj 2019

Šibenik je jedino županijsko središte u Hrvatskoj u kojem je gospodarstvo u minusu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je jedino županijsko središte u Hrvatskoj u kojem su lani poduzetnici, ukupno gledano, poslovali s gubitkom. U svim drugim gradovima zabilježili su pozitivan rezultat, piše Jutarnji list. Kažu da je to najvećim dijelom zbog gubitaka TLM Aluminiuma u stečaju, NCP grupe, ali i Solarisa, što znači da je Solaris već lani posrnuo u svojim poslovnim rezultatima. Ukupni gubitak šibenskog gospodarstva iznosio je 381,5 milijuna kuna.

Gotovo tri četvrtine gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj je u županijskim središtima ,a glavninu ekonomije generira Zagreb, pokazuju analize FINA -e.
Od 753 milijarde prihoda, koliko su lani ostvarile tvrtke u Hrvatskoj više od 70 posto ih je ostvareno u županijskim središtima ,a od ukupno 28,2 milijarde dobiti čak 20,8 posto milijardi je ostvareno u županijskim središtima,a polovica od toga u Zagrebu. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.