Sidebar Menu

Datum objave: 05. Srpanj 2019

SPLIT PJEVA MIŠU: Split se večeras klanja velikom Šibenčaninu, legendarnom Miši Kovaču

Diana Ferić
Diana Ferić

Večeras će Split pjevati Mišu Kovača, najpopularnijeg Šibenčanina svih vremena, kralja pjesme za srce i dušu. Mišo i Split odavno se vole javno, a uzajamnu ljubav ne kriju tako da nema ni najmanjih dvojbi da će retrospektivna večer ovogodišnjeg 59. splitskom fetivalu koji je započeo jučer spektakularnim koncertom Petra Graše, biti mega vatromet emocija iako će Mišu pjevati svi osim Miše. Večeras će najveće Mišine hitove pjevati Dražen Zečić, Alen Nižetić, Željko Bebek, Goran Karan, Mladen Grdović, Giuliano, klapa Rišpet, Vlado Kalember, Mjesni odbor i još neki izvođači, a sam Kralj osobno će im biti publika!  Njegova kći Ivana pjevat će jedan od najvećih očevih hitova “Noćas ćemo zemlji k'o materi reći”, koju je sam izabrala. Kazala je da je njoj pjesma “Noćas ćemo zemlji k'o materi reći” najdraža ćaćina pisma iako je on ne izvodi na svojim koncertima.

Iko će tek biti održana, retrospektivna večer Miše Kovača, kojem se rodni Šibenik još nije odužio na primjeren način, izravno ulazi u legendu i postaje jedno od mitskih mjesta u povijesti hrvatske glazbe. Uz čestitke Miši, umjesto cvijeća, i odlikovanja prilažemo jednu od njegovih najmanje poznatih (ako je to uopće moguće) velikih pjesama, a biser je u njegovoj prebogatoj riznici:


 

Video

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam