Sidebar Menu

Datum objave: 03. Lipanj 2019

FOTO Tko to u gradskoj ustanovi Tvrđava kulture ne poznaje dobro pravopis?

Diana Ferić
Diana Ferić

Rugamo se bakicama na pijaci kada na svoju robu koju prodaju stave neki natpis koji nije gramatički ili pravopisno točan, primjerice umjesto GMO napišu G - mol i slično, ali što reći kada elementarno nepoznavanje pravopisa pokaže javna ustanova koja se k tomu još zove Tvrđava kulture! Naime, na tvrđavi svetog Mihovila postavljena je oglasna informacijska ploča na kojoj piše Dobrodošli umjesto Dobro došli. U osnovnoj školi za to biste dobili jedinicu. Od javnih ustanova i službi traži se da poštuju službeni hrvatski jezik i da sve što objave bude u skladu s gramatičkim i pravopisnim pravilima. Očekujemo da će Tvrđava kulture ovu grešku ispraviti.

Dakle, dobro došli se piše rastavljeno kao pozdrav pri dolasku, tj. uzvik dobrodošlice, jer je riječ o prilogu koji se dodaje glagolu, npr. Dobro došli u naš grad!
Dobrodošli se piše sastavljeno kad je riječ o pridjevu koji znači potreban, koristan, koji je došao u pravi čas, npr. Svaka pomoć je dobrodošla.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam