Datum objave: 31. Svibanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Biciklistička utka Šibenik - Konjevrate. Pobjedničko vrijeme 63,30 minute.

Diana Ferić
Diana Ferić

Anđelo Škoton pobjednik je biciklističke utrke Šibenik - Konjevrate. On je stazu dugu 32 kilometra savladao za 63 minute i 30 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je Josip Bastijančić koji je za Škotonom zaostao tek jednu sekundu, a mnogi kažu i manje, tek za treptaj oka. Za toliko koliko je Škoton pretekao Bastijančića, za toliko je Bastijančić bio brži od trećeplasiranog Dragomira Čalu.
Publika koja je na Konjevratima dočekala bicikliste bila je oduševljena muževnom završnicom koja se nije očekivala jer je staza duga i naporna. Nije samo finiš bio iznenađenje. Publika je očekivala da će prvi prema cilju pojuriti šibenska biciklistička legenda Kamilo Colombo ili izvrsni Petar Škarica, ali njih nije bilo na vidiku. Istina Colombo je stigao na cilj kao četvrti, a Škarica, Ivo Kapitanović i Milivoj Popović uopće nisu stigli zbog kvarova na biciklima. Nakon Colomba cilja se domogao Aldo Binachi. Ostali biciklisti, a na staru ih je bilo 10, negdje su se zagubili, a čulo se da su neki odustali na dionici od Poljane do Građe.
Utrku je organizirala Biciklistička sekcija Građanskog sportskog kluba "Osvit".  Biciklisti koji su stigli na cilj na Konjevratima su se pogostili janjetinom i vinom pa su se nakon gozbe istim putom vratili u Šibenik svaki na svome biciklu osim Alda Binachia koji se zbog hitnosti vratio u Šibenik automobilom.
Biciklistička utrka Šibenik - Konjevrate organizirana je na današnji dan 31. svibnja 1934. godine, u povodu 20 obljetnice osnutka Biciklističkog kluba "Šibenik".
 

Iz kategorije: Vijesti