Datum objave: 30. Svibanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Ovoga ljeta na Jadriji u modi će biti dražesna, lagana i ženstvena odjeća

Diana Ferić
Diana Ferić

Iako sezona kupanja još nije počela već se zna što će Šibenčanke ovoga ljeta nositi na Jadriji. Prema najnovijim modnim trendovima Jadrija će ovoga ljeta biti osobito privlačna jer su se Šibenčanke odlučile za francuski modni trend lagane, dražesne i ženstvene odjeće. Suknje će biti široke s volanima koji daju dojam mekoće. Ravni furoa koji je dugo vremena bio ideal, potpuno je demode. Struk je spušten nisko ispod normalnog i naglašava se obilnim naborom koji nadoknađuje gubitak opće linije. Novi modni trend na Jadriji bit će razni pojasevi i marame vezane srijeda. To će ljetnoj toaleti dati posebnu ležernu eleganciju. Šibenčanke će biti na iskušenju jer moda za ovo ljeto, iako jednostavna zahtijeva istančan ukus.
Modu za sezonu kupanja na Jadriji diktiraju strani modni žurnali, ali će Šibenčanke prema tradiciji svemu dati svoj osobni štih pa je za očekivati da će i dalje ostati u modi stilizirani narodni motivi i šibenski vezeni detalji. Najveći problem Šibenčankama će bit obuća jer u Šibeniku nema postolara vještih u izradi lagane damske obuće za odlazak na kupanje i šetanje jadrijskim pejzažima. S druge strane lako će im biti ukomponirati prikladan nakit budući da francuski modni žurnali preferiraju duge niske od koralja ili sitnih bisera u čemu Šibenik ne oskudjeva.
U modu se vraća i nešto duža kosa, a i dalje nije u trendu jaka preplanulost. Šibenske dame upozorene su na izbjegavanje lanjske pojave nošenja mokrih kupaćih kostima ispod odjeće jer to izaziva neugodnosti među gledateljima.
Šibenik, 30. svibnja 1925.
 

Iz kategorije: Vijesti