Sidebar Menu

Datum objave: 21. Svi 2019

Iznenada umro omiljeni zadarski liječnik Stipan Kujundžić koji je pomogao i mnogim Šibenčanima

Diana Ferić
Diana Ferić

Umro je Stipan Kujundžić, poznati zadarski liječnik, gastroenterolog i internist koji je liječio i izliječio i mnoge Šibenčane, a godinama je surađivao sa šibenskom Poliklinikom Vita. Bio je vrhunski dijagnostičar i omiljen među pacijentima zbog svog znanja i stručnosti, ali i zbog neposrednog odnosa s njima i svoje jednostavnosti. Preminuo je u obiteljskoj kući u snu u noći između nedjelje i ponedjeljka. Imao je 67 godina.

 

Bio je jedan od prvih liječnika koji se upustio u privatnu praksu, gdje je radio do zadnjih dana. Bio je poznat i kao veliki ljubitelj umjetnosti, a osobno se uspješno bavio slikarstvom. Zadnju izložbu otvorio je krajem prošle godine, piše Slobodna dalmacija.
 

Rođen je u Grubinama kod Imotskog 5. ožujka 1952. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Imotskom, a studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci (1976.) gdje je i specijalizirao innternu medicinu (1985.). Djelovao je u OB Zadar, a kasnije je otvorio privatnu ordinaciju. Autor je više stručnih radova i sudionik je brojnih strukovnih kongresa. Član je HLZ, Hrvatskog gastroenterološkog društva itd. Od 1991. bavi se i slikanjem. Izlagao je na više skupnih i jednoj samostalnoj izložbi.
Za medicinu je bio vezan, naravno, otkako je upisao fakultet, no veza sa slikarstvom traje mnogo dulje.

- Slikati sam počeo još u prvom razredu osnovne škole. Po završetku srednje škole sam planirao upisati akademiju, no otac je htio da idem na medicinu. Naime, kako on nije imao mogućnost školovati se za doktora htio je da ja idem studirati medicinu. Kad sam mu rekao da bi išao na akademiju, zatvorio se u konobu i tri dana nije izlazio. Rekao sam, ma dobro ćaća, ići ću na medicinu. I eto, tako sam završio kao doktor, ispričao nam je dr. Kujundžić kad smo ga posjetili u njegovoj ordinaciji prije godinu i pol dana. U vlastitoj ordinaciji je radio od 1996., dok je prije toga bio voditelj Odjela za gastroenterolog iju OB Zadar. Baveći se slikarstvom s vremenom su mu postali omiljeni portreti. Napravio više od šest stotina, počevši od autoportreta, portreta članova obitelji, pa raznih glumaca i tako redom, a na kraju su na red bili došli i zadarski nadbiskupi, prenosimo iz Zadarskog lista.

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam