Datum objave: 16. Svibanj 2019

Šibenskim školama predstavljena obrazovna platforma vrijedna 10 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Gotovo 50 učitelja iz 24 osnovne škole iz Šibensko-kninske županije okupilo se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI, izdavačke kuće Profil Klett koje je održano u Katoličkoj osnovnoj školi. Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpunosti hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka.

„Predstavljena obrazovna platforma je korisna, jer na jednostavan način prikazuje različite tematske cjeline prilagođene djeci. Uz pomoć dobrih obrazovnih materijala spremniji i sigurniji ćemo dočekati početak školske godine“, istaknula je Marina Nadoveza, učiteljica iz VI Brodarica.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka.

Obrazovna platforma usklađena je sa stručnim smjernicama i važećim propisima aktualne kurikularne reforme koju je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
 

Iz kategorije: Vijesti