Datum objave: 02. Svibanj 2019

Impol - TLM pušta u pogonu proizvodnu liniju za automobilske dijelove i dobiva certifikat za avioindustriju

Diana Ferić
Diana Ferić

Impol - TLM pustit će idućeg tjedna u pogon novu Salico liniju za proizvodnju proizvoda za automobilsku industriju, a bit će im uručen i certifikata sa standardom
EN 9 100 koji je podloga za razvoj avio - industrije u našoj tvrtki, isvjestili su danas iz te tvrtke.

Tim povodom će biti održana prigodna svečanostn na kojoj će biti nazočni Zdravko Počivalšek, ministar gospodarstva Republike Slovenije, Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj te brojni drugi uzvanici.

Impol - TLM-u je travnju ove godine završio radove na kombiniranoj razreznoj liniji Salico. Linija je namijenjena obradi aluminijskih svitkova od 0.5 mm do 6 mm debljine, maksimalne širine 1.600 mm. Građevinski radovi su započeli u kolovozu 2018. godine, a montaža je krenula u studenom 2018 godine.

Nova linija predstavlja proširenje proizvodnog programa Hladne valjaonice te omogućava proizvodnju cijelog spektra novih proizvoda koji su namijenjeni industrijskim kupcima i specijaliziranim tržištima u automobilskoj i avio industriji, a vrijednost projektaje 6,5 milijuna eura.

Tako su se obistinile najave koje je Impol grupa dala prilikom preuzimanja Aluminiuma, a to jer da će stvoriti uvjete za razvoj automobilske i avioindustrije u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti