Datum objave: 28. Travanj 2019

Izlaznost na izbore iznimno slaba,HDZ pobijedio u velikoj većini četvrti i MO, neke ponovno dobio neke izgubio

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ je sa svojim listama pobijedio na izborima za mjesnu samoupravu u 39 od 45 gradskih četvrti i mjesnih odbora. Nisu prošli na Zlarinu, u Zatonu, Sitno Donjem i na Jadriji  dok na Žirju i u Starom gradu nitko nema većinu pa će se o predsjedniku odlučivati prilikom konstituiranja Vijeća, potvrdio nam je večeras Paško Rakić, šibenski dogradonačelnik ističući da su u HDZ -u zadovoljni.

 

Izlaznost je, međutim, bila iznimno slaba - svega 10 posto do 16 sati što ne čudi jer poznato je da građani za te izbore nisu zainteresirani, a nitko se nije potrudi niti da ih motivira na izlazak.

 

Stari grad je do sada bio tvrđava HDZ -a, ali situacija se promijenila. Od 169 birača koji su se odazvali izborima njih je 70 glasalo za HDZ,  50 za NL Stipe Petrine koju je nosila Vanja Dadić,49 za zajedničku listu SDP - HSU i 18 za HSS.  Tako je HDZ dobio 4, NL Stipe Petrina te SDP i HSU po 2, a HSS jedan mandat. 

Na Jadriji su bile samo dvije liste i to HDZ -a i Grupe birača koju je nosio Ivica Ninić i pobijedio, slično je bilo i u Sitno Donjem u kojem je također većinu odnijela lista grupe građana na čelu s Antom Rakićem.

Na Žirju je bila zanimljiva situacija jer su uz listu HDZ -a bile još dvije NP Stipe Petrine i BM 365 koju su nosila dvojica braće Ivan Dobra (NL) i Anton Dobra, Bandićevu listu. Na tom su otoku HDZ i BM 365 dobili po tri, a NL Stipe Pterine jednog predstavnika odnosno BM 365 41, HDZ,40, a NL Stipe Petrine 20 glasova.

HDZ je izgubio izbore na Zlarinu gdje su se nadmetale dvije liste - HDZ -ova i SDP-HSU koju je nosio Tomislav Kranjac i odnio pobjedu.

 

"Raduju nas pobjede u Raslini, Mandalini, Gorišu, Baldekinu 3 gdje već godinama nismo bili na vlasti. Također motiviraju rezultati i u velikim gradskim četvrtima od Crnice, Meteriza, Šubićevca, Baldekina i Vidika kao i četvrti u centru grada kao što su Plišac i Varoš.Bitno je naglasiti činjenicu da smo imali liste u svih 45 gradskih četvrti i mjesnih odbora te da su na njima bili mahom mladi i neopterećeni ljudi željni rada u korist šire zajednice", ističe Paško Rakić. 

Iz kategorije: Vijesti