Datum objave: 26. Travanj 2019

Više nema prodaje turističkih izleda na šibenskoj rivi, što je dio "turističkog šušura" u većini turističkih mjesta

Diana Ferić
Diana Ferić

Organizatori izleta i brodskog prijevoza više ne mogu imati štandove za reklamu i prodaju svojih usluga na šibenskoj rivi jer im to više ne dopušta koncesionar, Županijska lučka uprava. Oni se s tim ne mire pa su zatražili i posredovanje Županijske obrtničke komore, kako su nam se neki od njih požalili tvrdeći da takve mogućnosti postoje u svim turističkim mjestima poput Crikvenice, Rovinja, Poreča i da je to dio turističkog "šušura".

 

Željku Dulibić, ravnatelj Županijske lučke uprave ističe kako je to omogućeno na onim rivama na kojima za to postoje uvjeti i na kojima vlada red, a za ukidanje te mogućnosti na šibenskoj rivi krivi same poduzetnike.

 

"Mi smo im to dopuštali. jasno smo im odredili koliki prostor tko od njih može zauzimali, potpisali s njima ugovore, ali oni se toga nisu držali već su zapasali prostor koliki su željeli, a da ne kažem da je i među njima bilo trvenja pa je znala intervenirati i policija. da su poštovali dogovoreno nikakvih problema ne bi bilo. Grad Šibenik već na tom mjestu od prije ima dopuštenje za parkiranje bicikala, motoristi tu parkiraju svoje vespe i motore i nitko im ništa ne može. Mi ih ne možemo ni potjerati i kazniti jer za to nemamo ovlasti i još svi ti štandovi su jednostavno zakrčili taj dio rive. Postali su smetnja i brodovima koji se privezuju za rivu i prolaznicima. Zvali su me zbog toga više puta i gradonačelnik Burić i župan Pauk i morali smo reagirati. Taj su prostor koristili i oni koji nisu imali dopuštenje i prodavali raznorazne izlete", objašnjava Dulibić.

 

Kaže da je i nezadovoljne obrtnike i predstavnike Županijske obrtničke komore uputio na Grad Šibenik i gradsku upravo da od njih traže da im na nekoj odgovarajućoj javnoj površini odobri postavljanje štandova i reklamiranje izgleda ili da angažiraju studente koji će turistima dijeliti letke s njihovom ponudom.
 

Iz kategorije: Vijesti