Sidebar Menu

Datum objave: 09. Travanj 2019

Gradska uprava kaže da javna površina ispred luksuznih stanova na peškariji ostaje javna

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna površina ispred nove zgrade s luksuznim stanovima na lokaciji stare peškarije ostat će i dalje javna samo što na njoj neće biti parkiralište, a tvrtka Stanovi Jadran uređuje je vlastitim novcem, kao i butu Harolda Bilinića, temeljem potpisanog ugovora o međusobnim odnosim na izgradnji objekata komunalne infrastrukture s Gradom Šibenikom, priopćili su nam iz Ureda gradonačelnika,  kao odgovor na naše pitanje zašto je gradska uprava prepustila privatniku uređenje te javne površine i je li opravdan strah nekih građana da će ona ubuduće funkcionirati kao dio okolišta te zgrade te da neće biti javno odstupna. To bi trebalo značiti da ta površina nije "poklonjena" investitoru tih luksuznih stanova iako se zgrada nalazi na samom rubu te javne površine

 

 Kažu da u gradskom proračunu za uređenje te lokacije nisu osigurana sredstva, ali da će njezino uređenje biti usklađeno s projektom uređenja javne gradske površine na lokaciji od Muzeja grada Šibenika do crkve sv. Dominika koji je za Grad Šibenik izradio Arhitektonski studio 25,4 mm iz Šibenika.

 

"Mi nemamo nikakve veze s uređenjem tog dijela javne površine osim što je investitor kod nas pogledao naš projekt uređenje javne površine od Muzeja do crkvice svetog Dominika pa vjerujem da neće od njega puno iskakati", objasnio nam je Marko Paić iz Arhitektonskog studija 25,4 mm koji je zajedno sa svojom poslovnom partnericom Ivanom Lozić izradio taj projekt.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam