Sidebar Menu

Datum objave: 08. Travanj 2019

Zaklada Ana Rukavina u Šibenik:Lijek je u nama i njime spašavamo živote

Diana Ferić
Diana Ferić

Zaklada Ana Rukavina će u petak, 12. travnja, u suradnji s dr. Danći Mihovilčević i Hrvatskom ligom protiv raka Šibenik u Šibeniku te utorak, 16. travnja u suradnji s Udrugom navijača Hrvatske nogometne reprezentacije Sinovi Oluje i Gradskim društvom Crvenog križa Knin u Kninu održati akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, priopćili su iz te zaklade.

 

Akcija u Šibeniku održat će se u prostoru Hrvatske lige protiv raka Šibenik (Trg Nikole Tommasea 2) 12. travnja od 12 do 14 sati, a u Kninu 16. travnja od 11 do 13 sati u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Knin (Fra Filipa Grabovca 1).
Ove akcije održat će se na inicijativu dr. Danći Mihovilčević i UNHNR Sinovi Oluje kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

 

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

 

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 61.527 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 101 oboljelu osobu u Hrvatskoj i inozemstvu.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam