Sidebar Menu

Datum objave: 25. Ožujak 2019

Kruzer Viking Sky koji su spašavali u Norveškoj lani je uspješno prošao uski šibenski kanal

Diana Ferić
Diana Ferić

Norveški kruzer Viking Sky čiji su putnici i posada ovih dana proživljavali pravu dramu u norveškim vodama, prije točno godinu dana boravio je u Šibeniku.

Kruzer Viking Sky koji je prije nekoliko dana pretrpio kvar motora u opasnim vodama blizu Norveške. U nedjelju se bez problema vratio u najbližu luku zahvaljujući akciji spašavanja pošto je bio na rubu katastrofe,a 25 putnika je zbrinuto u bolnici.

 

Kada je ulazio i izlazio iz šibenske luke svi su se tada divili manevru kapetana i posade koji su vješto prošli kroz uzak kanal Svetog Ante.

Podsjetimo, brod dužine čak 228 metara uplovio je u Šibenik 29. ožujka 2018. godine, a pritom je morao proći niz otoka i otočića, te 2 km dug i samo 140 do 220 m širok kanal Svetog Ante.

Kruzerom je stiglo 910 putnika, a s novim gostima su stigli za ponovno nekoliko dana kasnije.

Viking Sky je kruzer vrijedan 400 milijuna dolara, izgrađen 2017. godine, a gosti na krstarenjima mogu uživati u dva bazena, fitness centru, restoranima i barovima, zimskom vrtu, sportskim terenima, kazališnim i kino dvoranama te brojnim trgovinama.

Ovakav brod ujedno doseže i dimenzijske maksimume za siguran prolazak Kanalom Svetog Ante.

FOTO:Boris Stanić

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam