Sidebar Menu

Datum objave: 21. Ožujak 2019

Povučena Odluka u ukidanju Musice appassionate, ali čini se ne zadugo!

Diana Ferić
Diana Ferić

Odluka o ukidanju Festivala klasične glazbe Musica appassionata, kako neslužbeno doznajemo, povučena je sa sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, ali ne zbog toga što se od toga odustaje ili zbog toga što se predlagač, kazališno vijeće, , povukao pred peticijom koju je za ostanak tog festivala potpisalo više od 250 eminentnih umjetnika nego vjerojatno zbog toga što HDZ nije siguran da će za to sutra imati potrebnih 13 glasova. Iz pouzdanih izvora doznajemo da bio protiv toga sigurno bio njihov vijećnik Branimir Zmijanović.

 

Gradonačelnik Šibenika, prema izjavama koje je dao nekim medijima, prijeti da će u međuvremenu istražiti zadnjih pet sezona Festivala klasične glazbe Musica appassionata - koliko je novca i u što utrošeno, koliko je bilo publike, kako je taj festival vođen i je li, kako kaže, bilo fiskalne odgovornosti, kao da je riječ o samostalnom projekt, a ne o dijelu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i kao da taj dio njegove djelatnosti nije i do sada bio predmetom unutarnje revizije.

 

To samo potvrđuje da se tog festivala žele riješiti i da traže za to dodatne argumente.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam