Petak, 15 Ožujak 2019 12:46

Nagodba prihvaćena:Hrvatska države će Frani Lučići isplatiti oko 5,5 milijuna kuna odštete i mjesečnu naknadu

Napisala: 
Nagodba prihvaćena:Hrvatska države će Frani Lučići isplatiti oko 5,5 milijuna kuna odštete i mjesečnu  naknadu

Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu s Kornata, država će isplatiti gotovo 5,5 milijuna kuna odštete te će mu isplaćivati i mjesečnu rentu od 6000 kuna za tuđu pomoć, vitamine i prehranu, piše Jutarnji.hr.

Vlada je, naime, na današnjoj sjednici donijela odluku da prihvaća izvješće DORH-a vezano uz nagodbu, ali i napomenula kako to ujedno ne znači i priznanje krivnje za tragediju na Kornatima.

- DORH je gospodinu Lučiću ponudio isplatu 5.498.523 kn. Ovom nagodbom određena je i ukupna mjesečna renta od 6000 kn, od čega 4500kn na ime tuđe pomoći i njege te 1500 kn na ime vitamina, poboljšane prehrane i medicinskih preparata, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković i dodao da se ovo sklapanje nagodbe nikako ne može smatrati priznanjem odgovornosti Hrvatske za taj događaj.

- Vrijeme je da se nakon 12 godina ovo pitanje riješi na pravičan način, rekao je Plenković, prenosi N1.

Podsjetimo, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog radnog suda u Zagrebu, grad Šibenik i Republika Hrvatska dužni su Lučiću isplatiti 1,75 milijuna kuna te nadoknaditi sve dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade i poboljšane prehrane, no DORH je na tu presudu uložio žalbu.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!