Datum objave: 15. Ožujak 2019

Mirni prosvjedi "Spasi me" protiv nasilja svih vrsta sutra i u Šibeniku i Splitu

Diana Ferić
Diana Ferić

Inicijativa "spasi me", koja 16. ožujka u Zagrebu organizira prosvjed protiv rastućeg vala obiteljskog, ali i svakog drugog nasilja u Hrvatskoj proširila se diljem Hrvatske pa će tako prosvjedni skup u isto vrijeme, un 5 minuta do podne biti održan i u Šibeniku i u Splitu gdje u organizaciji sudjeluje Šibenčanka sa splitskom adresom Ojdana Koharević.

Šibenski skup bit će održan na trgu ispred zgrade gradske uprave,a u Splitu na splitskoj rivi.
" Okupljanje u Šibeniku je ispred šibenske gradske uprave u 11,55 sati, a prošetat ćemo po gradu kako bi osvijestili što više ljudi. Ljudi treba osvijestiti o toj temi, nasilja je sve više u obiteljima, školi, društvu, a sustav je u lošem stanju. Zbog loših zakona daje se pravo zlostavljačima da ponavljaju djela, da se iživljavanju nad žrtvama opet iznova do te mjere da se zlostavljanja koja su bila prijavljena prestaju prijavljivati. Žrtve se počinju gubiti te ostaju bez budućnosti, a svakom podrškom osvještavamo i žrtvu i sustav", ističu organizatorice prosvjednog skupa u Šibeniku.


Inicijativu za taj prosvjed potaknula je scenaristica i glumica Jelena Veljača, uz potporu kolegica Jelene Perčin i Amande Prenkaj.

Niz zastrašujućih slučajeva obiteljskog nasilja s kojima se Hrvatska posljednjih mjeseci suočava bio je okidač za pokretanje inicijative #spasime, pokreta kojem se u samo pet dana pridružilo više od 30.000 hrvatskih građanki i građana.

Cilj tog mirnog prosvjeda je pružanje podrške zlostavljanim osobama i osvješćivanje građana o problemima nasilja.
 

Iz kategorije: Vijesti