Sidebar Menu

Datum objave: 23. Veljača 2019

Šibenski vrhunski chef Rudi Štefan kandidat za ulazak među 100 najboljih chefova na svijetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Chef šibenskog Pelegrinija Rudolf Štefan i chef dubrovačkog restorana 360 Mario Curić novi su kandidati za The Best Chef Awards, izbor 100 najboljih chefova na svijetu. Na vrhu liste trenutno je Joan Roca iz španjolskog El Celler de Can Roca, na drugom mjestu je chef Nome Rene Redzepi, a na trećem David Muñoziz madridskog restorana DiverXO. Specifičnost The Best Chef Awardsa je da chefove biraju isključivo profesionalci iz restoranske industrije, riječ je o prestižnoj strukovnoj nagradi. Od ove godine izbor će umjesto tristo najboljih objaviti listu 100 najboljih chefova na svijetu.

 

Kandidirali su 400 chefova iz cijeloga svijeta. Osim Curića i Štefana, kandidati su, među ostalima, David Chang(Momofuku KO, New York), Manish Mehrotra (Indian Accent, New Delhi), Dave Pynt (Burnt Ends, Singapur), Daniela Soto-Innes (Cosme, New York), Enrico i Roberto Cerea (Da Vittorio, Bursaporto, Italija), Supinya Jusnuta (Jay Fai, Bangkok), Adeline Grattard (Yam ‘Tcha, Pariz), Pia Leon (KJolle) i Niki Nakayama (n/naka Los Angeles).

 

Svaki glasač s liste kandidata bira 10 chefova i radi vlastitu top listu. Poredak chefova na svakoj listi uzima se u obzir za konačni poredak. Glasaju i svi nominirani chefovi. Sto chefova koje njihovi kolege proglase najboljima bit će na novoj Top 100 World Selection listi. Za njih će na kraju glasati kulinarski profesionalci i fotografi. Ulazak Štefana i Curića među ovakva imena fenomenalna je promocija za hrvatsku restoransku industriju, prenosimo s portala Plava kamenica.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam