Datum objave: 19. Veljača 2019

Vijećnica Iris Ukić Kotarac traži odgovore o projektu "Civitas sacra" i nestalim kamenim pločama s Medulića

Diana Ferić
Diana Ferić

Najnovija događanja oko uništenja zimzelenih grmova podno šibenske katedrale kako bi se uredio info - punkt za katedrali muzej u palači Galbiani kao i nestanak starih kamenih ploča s Medulića ponukali su Iris Ukić Kotarac, vijećnicu s NL Stipe Petrine u Gradskom vijeću Grada Šibenika da, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, od gradske uprave zatraži uvid u dokumentaciju vezanu za taj projekt koji je izradila šibenska tvrtka "Kocka". U njezinom dopisu stoji:

 

"U sklopu izvršenja radova na priključenju palače Galbiani u Šibeniku ( u sklopu programa Civitas sacra), na komunalne instalacije, molim vas odgovor na pitanje:
- gdje su završile "stare" kamene ploče koje su do tada predstavljale,
pokrov u ulici Ivana Pribilsavića odnosno u dijelu Ulice kralja Tomislava, odnosno kod Medulića do hotela King Krešimir,
- da li su te kamene ploče bačene, ukoliko jesu gdje su deponirane,
- tko je vršio prijevoz kamenih ploča na odlagalište i po kojoj cijeni,
- odnosno ukoliko kamene ploče nisu odbačene molim odgovor na pitanje gdje su skladištene odnosno za kakvu daljnju namjenu su iste sačuvane.
- Koliko koštaju nove kamene ploče.
Molim dostavu ugovora između Šibenske biskupije, tvrtke Kocka d.o.o i Grada Šibenika sve vezano uz projekt Civitas sacra - sveti grad.
Molim dostavu ugovora između Grada Šibenika i dobavljača novih kamenih ploča.
Molim dostavu podatka u kojem iznosu i na koji način Grad Šibenik sudjeluje u realizaciji navedenog projekta i koliko je do sada utrošeno financijskih sredstava na ime navedenog projekta odnosno molim dogovor na pitanje koliki je planirano ukupno potrošiti na navedenoj stavci", tako da bismo uskoro mogli dobiti odgovore na ta pitanja koja muče i brojne građane nezadovoljne time što se neke stvari uništavaju zbog tog projekta.

 

Uz to zatražila je i sljedeće informacije:

Informacija koja se traži:

Na čest. zem. 5906 a koja čestica predstavlja javnu površinu, na kojoj je upisana Općina Šibenik odnosno pravni slijednik Grad Šibenik, na dijelu ispod katedrale Sv. Jakova, do zgrade Biskupije, nalazi se ograđeni prostor koji je zatvoren šperpločama.

Molim odgovor na pitanje:

- tko je ogradio navedeni prostor na čest. zem 5906 ZK 3464 K.O. Šibenik,
- postoji li ugovorni odnos grada i treće osobe,
( ukoliko postoji, molim dostavu predmetnog ugovora )
- Da li se za navedeno korištenje javne površine Gradu plaća naknada i po kojoj cijeni,
- Ukoliko ne postoji dozvola za ograđivanje navedenog prostora, da li je pokrenut ili je u tijeku postupak uklanjanja nezakonito postavljenog objekta,
- Da li je i kome dozvoljeno parkiranje osobnih vozila ispred zgrade Biskupije,
- Ukoliko nema dozvole, da li su komunalni redari Grada Šibenika na navedenom dijelu naplatili prekršajne kazen za nepropisno parkiranje i koliko je Grad Šibenik uprihodovao sredstava na ime prekršajnih kazni.

Molim dostavu odgovora i dokumentacije u zakonom predviđenom roku  pisanim putem (e-mail-om), kaće na kraju Iris Ukić Kotarac.

FOTO:ŠibenikIN

 

Iz kategorije: Vijesti