Petak, 08 Veljača 2019 11:32

Gradonačelnik Šibenika 16. ožujka "abdicira"- ključeve grada preuzimaju maškare

Napisala: 
Gradonačelnik Šibenika 16. ožujka "abdicira"- ključeve grada preuzimaju maškare

Grad Šibenik, u suradnji s Društvom Naša djeca Šibenik, dječjim vrtićima i osnovnim i srednjim školama te udrugama građana u gradu Šibeniku organizira „Šibenski karneval 2019.“ koji će trajati od 16. veljače do 05. ožujka 2019. godine, priopćili su iz gradske uprave.

Primopredaja gradskih ključeva maškarama održat će se u subotu 16. veljače 2019. godine s početkom u 12,00 sati na Trgu Republike Hrvatske. Okupljanje malih maškara, koje će činiti djeca iz svih šibenskih vrtića, je na Trgu Ivana Gorana Kovačića (ispred OŠ Fausta Vrančića) u 11,20 sati.

Na pokladni utorak, 05. ožujka 2019. godine, održat će se tradicionalna velika maškarana povorka i prigodni program na Trgu Pavla Šubića I (ispred zgrade Županije) kada će biti pročitana optužnica i obrana te presuda Krnji. Nakon spaljivanja Krnje, krivca za sve nedaće u protekloj godini, bit će održan ples pod maskama na otvorenom.

Posebno povjerenstvo proglasit će i nagraditi najbolje ovogodišnje maske.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!